Select Page

Adidas D. Lillard 3 (Dame 3) – Impresii

Seria D. Lillard de la adidas, cunoscută și sub numele de Dame este seria dedicată jucătorului Point Guard de la Portland Trail Blazers cu același nume (Damian Lillard). Acesta este un jucător exploziv, care arată potențial imens desi este subapreciat.

Am cumparat acest model de pe Sport Vision, la reducere, mai mult din curiozitate, mai ales pentru că am auzit că este un model care outdoor face o treabă bună , lucru destul de rar la modelele mai noi de tip Performance.

Colorwayul cumpărat este denumit “Home” sau “Rip City”, o combinație de alb cu roșu și negru care, în opinia mea, arată extrem de bine,

  1. Aderenta

Modelul pe talpă folosit la Dame 3 pare a fi un Herringbone multidirecțional în funcție de zona tălpii, cauciucul este opac, suficient de dur pentru a spori stabilitatea.

Pe terenurile outdoor, talpa pare să reziste destul de bine, însă nu am jucat destul de mult încât să mă pronunț definitiv dacă mixul folosit rezistă la o folosire predominant pe terenurile din exterior. Totuși, până în momentul de față, nu au fost nereguli. În sală nu am avut probleme, adrerenta mi s-a părut foarte bună, la orice schimbare de direcție. Nu am jucat într-o sală cu o podea extrem de prăfuită ca să văd cum se comportă, dar în zone cu praf moderat a rezistat foarte bine, iar dacă parchetul este curat, nu vor fi probleme.

 

2. Amortizarea

 Talpa este compusă din cushion de tip Bounce, amortizare ce se găsește și în modelul precedent-D. Lillard 2. Lillard spunea într-un tweet că nu dorește tehnologia Boost în modelele sale pentru ca ghetele să aibă un preț decent astfel încât să și-l permită cât mai multe persoane. Nu e rău, considerând că Bounce absoarbe impactul mai bine decât Boost (vezi Crazy Explosive Boost), chiar dacă nu este la fel de comod.

Așadar amortizarea Bounce de la Dame 3 este surprinzător de bună. 

3. Materialele folosite

Ce nu este deloc surprinzător sunt materialele din care este făcut D. Lillard 3. Avem parte de un one-piece-upper din Fuse Mesh (pânză combinată cu fire de plastic pentru a nu se întinde materialul și a menține forma ghetei) care pare că nu are viață lungă, ținut în partea de spate de un Heel Counter de cauciuc și un sistem foarte interesant de legare a șireturilor care pare tot din cauciuc.  Ce nu mi-a plăcut este cât de ușor se poate deteriora totul. Prima dată când am frecat puțin botul de parchet la o schimbare de direcție am reușit să las urme pe el care nu s-au luat. În urma unui incident (m-a călcat cineva pe gheată) mi s-a luat vopseaua de pe cele 3 dungi ale logo-ului adidas. Așadar, din acest punct de vedere, sunt ușor dezamăgit .

 

4. Confortul

Aici poți avea probleme dacă îl comanzi de pe net, fără a-l proba înainte. Adidas Lillard 3 are un sistem de one-piece-upper (realizat dintr-o bucată), ceea ce inseamnă că poate fi perfect pentru piciorul tău, sau poate fi destul de nasol dacă nu nimerești mărimea potrivită. Recomandarea mea este că întotdeauna să probați înainte orice tip de gheată de baschet care este făcută dintr-o bucată.

Din fericire, pentru momentele acelea în care ai greșit mărimea cu jumătate de număr, sistemul de șireturi este extrem de flexibil. Piesa de cauciuc care vine în ambele părti ale adidasului are multe găuri în plus în poziții cât mai distanțate și oferă foarte multe posibilităti de a legă ghetele pentru a sta cât mai bine pe picior.

Fuse Mesh este în partea exterioară a lui Dame 3, iar inăuntru pare a fi un mic padding, pentru a spori confortul resimțit de picior, iar talpă Bounce este rezonabil de comodă.

Ventilația este bună, nu am simțit niciodată că transpir prea mult sau că mi se încinge piciorul. Pânza din care este făcut este destul de light încât să treacă aerul prin ea fără vreun impediment.

5. Suportul

Iarăși extrem de important la capitolul suport pentru D. Lillard 3 este să nimerești mărimea potrivită. Dacă nu, sistemul de prindere poate combate acest lucru prin nenumăratele găuri extra pentru a asigura o legare a adidasului cât mai strânsă. Eu am nimerit marimea potrivita, insa pare totuși că ar avea mici probleme la alunecarea călcâiului din adidas, dacă iei o mărime mai mare.

În zona călcâiului avem puțin extra padding iar cauciucul TPU care encapsulează talpa Bounce în lateral este suficient de înalt pentru ca piciorul să stea în el puțin, sporind suportul lateral în acele mișcări de tip cross-over sau stop-shoot când pui foarte multă presiune laterală.

 Mărimea este aproape True-To-Size (adică dacă știi că porți 41, se potrivește și aici mărimea 41), dar în funcție de cât de lată este talpa piciorului, este indicată o probă înainte.

Concluzii

 Modelul D. Lillard 3 este foarte bun din punct de vedere al performanței. Dacă îl prinzi la reducere merită absolut toți banii. Talpa Bounce își face treaba cu succes, chiar dacă este o variantă mai ieftină – comparativ cu Boost, de la adidas. Aderența nu a dat greș nici indoor și nici outdoor, iar suportul lateral este foarte bun.

Chiar dacă materialele din care este făcut acest model nu par a fi cele mai strălucite și la fiecare incident probabil că vei rămane cu urme permanente pe el, acest lucru este scuzat de prețul oarecum mai scăzut (comparativ cu alte modele) și de faptul că este extrem de modular prin sistemul de prindere al șireturilor.

About The Author

Alex C

Etern indragostit de baschet, gaming si sneakers....in special retro Jordan"