Select Page

Air Jordan III “Katrina”

Air Jordan III “Katrina”

Imi aduc aminte cand eram in liceu vazusem intr-un magazin al 3-lea model din seria Air Jordan. Inca de cum l-am vazut mi-a placut designul si mai ales acel elephant print, fiind pentru prima data cand vedem asa ceva la un pantof sport. Totusi, pretul destul de piperat m-a facut sa ii las in magazin. Dupa aproximativ 2 ani, am vazut acelasi model intr-un outlet. Desi pretul era ceva mai mic fata de ce vazusem prima data in magazin, nici de data aceasta nu i-am cumparat, insa in momentul in care am iesit din magazin mi-am zis ca o sa am la un moment dat acest model.

Povestea acestui model este urmatoarea:

Modelul Air Jordan III a vazut lumina zilei in 1988, cand legendarul designer Tinker Hatfield a renuntat la logo-ul cu aripi (prezent in modelele Air Jordan I si Air Jordan II) in favoarea celui care va deveni icon-ul brandului (The Jumpman). Air Jordan III a fost pariul lui Tinker, pentru ca Michael Jordan nu prea era multumit cu modelele precedente si avea de gand sa paraseasca Nike.

Initial modelul a fost numit Air Jordan Revolution, insa cei de la Nike au decis ulterior sa ramana la numerotarea cu cifre romane din motive de marketing. Si daca tot am ajuns la marketing, Michael Jordan a colaborat si cu Spike Lee (stiti voi, tipul acela pe care il tot vedeti in primul rand la meciurile celor de la New York Knicks in Madison Square Garden). Michael Jordan si Spike Lee sau mai bine zis Mars Blackmon, au aparut in mai multe reclame promovand mai multe modele Air Jordan.

In Air Jordan III, Michael Jordan a ridicat publicul in picioare meci de meci avand o medie de peste 30 puncte, a participat in All Star Game – unde a castigat trofeul de MVP si concursul de Slam Dunk. La finalul sezonului MJ a plecat acasa cu primul sau titlul de MVP, “Cel mai bun aparator al anului” si “Cel mai bun marcator”.

Ce mi se pare fain la acest model e faptul ca a deschis drumul adidasilor de baschet de tip mid, fiind unul dintre cele mai iubite modele din istoria brandului. Totodata Air Jordan III este primul model in care se vede “Air unit” (perna de aer incorporata in talpa), dar si primul model cu elephant print. In prezent, Air Jordan III este unul dintre cele mai populare, daca nu cel mai popular, model din seria Air Jordan.

Air Jordan III “Katrina” aduce un omagiu victimelor uraganului Katrina. In 2006, brandul Jordan a scos la licitatie un numar limitat a acestui model, iar toti banii stransi au fost donati. In 2018 modelul a devenit retro.

Varianta retro a modelului Air Jordan III “Katrina” a fost lansata pe 12 martie 2018. Am vazut modelul pe site-ul celor de la Buzzsneakers. Erau si la oferta. Initial am ezitat, insa spre seara mi-am adus aminte de povestea de mai sus, asa ca i-am cumparat. Pana sa primesc confirmarea de la cei de la Buzz ca ghetele sunt pregatite, am stat ca pe ghimpi. Nu ar fi fost prima data cand comand un produs, iar dupa cateva ore primesc mail in care mi se spune ca produsul nu mai e pe stoc. Insa cand toate planetele s-au aliniat si Marte nu mai era in retrograd, am fost precum un copil intr-un magazin de bomboane.

A 3-a oara e cu noroc, nu? 

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

1 Comment

  1. Geo

    Daca cei de la buzz ar avea numai promotii… ce bine ar fi

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.