Select Page

Baschet la circ. Campionatul European de baschet 3×3

Baschet la circ. Campionatul European de baschet 3×3

Stiu ca la prima vedere ar putea suna ciudat, insa au fost 3 zile cu baschet la circ. Campionatul European de baschet 3×3 s-a desfasurat anul acesta in Bucuresti la Circul Metropolitan. Cele mai bune echipe din Europa, printre care si cele ale Romaniei (masculin/feminin) au venit la Bucuresti pentru a cuceri titlul european.

Primele meciuri ale Romaniei au fost jucate de echipa masculina impotriva Ungariei si Letoniei. Din pacate tricolorii au pierdut ambele meciuri (14-19 vs Ungaria si 10-21 vs Letonia). A doua zi, a fost randul tricolorelor sa iasa la rampa. Intr-o grupa cu Serbia si Olanda, fetele au reusit sa castige ambele meciuri. 22-9 vs Serbia si 18-13 vs Olanda.

Romania 🇷🇴 vs Olanda 🇳🇱3×3 Europe Cup

Publicată de Mariuscv.ro pe Sâmbătă, 15 Septembrie 2018

In sferturile de finala tricolorele au dat de reprezentativa Ucrainei. Chiar daca au facut un meci bun, fetele au pierdut cu scorul de 20-18, acestea terminand campionatul pe locul 5.

 

Serbia si Franta, reginele Europei

La feminin, Franta a ajuns in finala dupa ce a trecut de Belarus, Cehia, Belgia si Ucraina. Olanda in drumul spre finala a castigat impotriva Serbiei, a pierdut cu Romania, a invins Spania si Italia. Finala la feminin a fost castigata fara mari probleme de Franta cu scorul de 21-5. 

La masculin, Serbia a defilat pana in finala, trecand rand pe rand de Bosnia si Hertegovina, Spania, Ungaria si Rusia. In finala i-au asteptat pe sarbi Letonia. In drumul spre finala, letonii au trecut de Ungaria, Romania, Spania si Slovenia. Finala a fost exact ce trebuia. Ultima data cand cele doua echipe s-au vazut a fost in urma cu aproximativ o luna cand Riga invingea Novi Sad in finala, tot la Bucuresti. As putea sa zic ca e o rivalitate intre cele doua echipe si e genul de rivalitate care nu vrei sa se termine niciodata. Ambele echipe au atuurile necesare pentru a castiga impotriva celeilalte, astfel ca ofera cel mai frumos baschet. De data aceasta Serbia a invis cu scorul de 19-18. Este un motiv pentru care Dusan Bulut este numarul 1 mondial in baschetul 3×3. Mr Bulutproof a marcat 12 din cele 19 puncte ale Serbiei in finala si a plecat acasa si cu titlul de MVP. Asadar, Serbia a reusit sa plece acasa cu singurul trofeu care ii lipsea din palmares: titlul european.

Spectacol si baschet

In timpul pauzelor dintre meciuri spectacolul a fost intretinut de fetele de la Dracula’s Girls si trupa italiana de freestyle DaMove.

View this post on Instagram

@damovecrew is putting on a show

A post shared by Marius V (@mariusv20) on

Chiar daca finala la fete nu a fost asa stransa precum cea de la baieti, am avut parte de baschet de calitate. Cei de la Sport Arena au reusit sa fie si de aceasta data cele mai bune gazde si destul de creativi cand a venit vorba de locatia turneului. Am avut parte de proiectii 3D pe terenul de baschet exact cum vezi in meciurile din liga nord americana si ma intreb ce vor mai scoate din maneca pentru urmatoarea editie.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.