Select Page

Cum a ajuns baschetul 3×3 popular in Romania

Cum a ajuns baschetul 3×3 popular in Romania

Baschetul 3×3 a inceput sa prinda contur in Romania o data cu Sport Arena Streetball. In 2005 organizatorii puneau cap la cap primul turneu de baschet 3×3 sau streetball cum i se spunea atunci. Nu aveai nevoie decat de un panou, 3 jucatori la echipa (4 daca doreai o rezerva) si de o minge. De atunci si pana acum sau schimbat cateva lucruri, dar pasiunea pentru baschetul 3×3 a ramas aceeasi.

IMG_20140804_201553Timp de 10 sezoane pe terenurile Politehnicii au trecut mari nume ale baschetului de la Gheorghe Muresan la Justin “Jus Fly” Darlington, dar si multi tineri pasionati de baschet dornici sa se afirme pe terenul de baschet. Iar organizatorii nu s-au oprit aici: incepand cu 2012 au organizat Bucharest Challenger – competitie 3×3 internationala care iti aducea pe langa un premiu in bani si biletul catre una din competitiile FIBA 3×3 World Tour (in 2012  FIBA 3×3 World Tour Masters – Istanbul, in 2013 FIBA 3×3 World Tour – Prague, iar in 2014 FIBA 3×3 World Tour Masters – Prague).

Dupa succesele inregistrate organizand Bucharest Challenger, cei de la Sport Arena au tintit mai sus. In 2013 a fost organizata tot la Bucuresti o etapa din 3×3 EuroTour, iar in 2014 Campionatul European de baschet 3×3.

In 2015 si 2016, Sport Arena va fi organizatorul FIBA 3×3 World Tour Final, evenimente ce vor avea loc la Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite (mai multe detalii aici)

Nationala Romaniei de 3×3 este una dintre cele mai de temut nationale din lume, avand in palmares trofeul de cea mai buna echipa din Europa in 2014. Trei romani si un spaniol indragostit de Romania, componenti ai nationalei Romaniei de 3×3 (Vasile Stefan, Catalin Vlaicu, Angel Santana si Bogdan Popescu), conform 3x3planet.com se afla in Top 20 cei mai buni jucatori din lume – Catalin Vlaicu, Vasile Stefan si Angel Santana sunt in Top 10.

Principalii sponsori si parteneri ai Sport Arena Streetball sunt: Raiffeisen Bank, the group, Gatorade, Idilis, Federatia Romana de Baschet, Ministerul Tineretului si Sportului, Universitatea Politehnica.

Pentru mine baschetul 3×3 e un sport de viteza, un sport in care fiecare jucator ajunge sa recupereze, sa paseze, sa marcheze. Strategia de joc se schimba de la o posesie la alta, pentru ca o data ce ai marcat un cos, trebuie imediat sa te muti in aparare. Avand doar 10 minute la dispozitie, fiecare punct conteaza, dar credeti-ma ca nimic nu se compara cu acel moment in care auzi sirena si echipa ta iese victorioasa de pe teren. Nimic!

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sa ne pregatim de Sport Arena Streetball – Sezonul 11 | Mariuscv.com - […] Cum a ajuns baschetul 3×3 popular in Romania […]
  2. Startul unei noi editii Sport Arena Streetball | Mariuscv.com - […] trecut a fost primul turneu din cadrul Sport Arena Streetball – Sezonul 11. Va spuneam acum ceva timp ca…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.