Select Page

Brandblack Rare Metal – Impresii

Brandblack Rare Metal – Impresii

Chiar daca nu are un nume sonor, Brandblack are o colectie faina de incaltaminte. Multi dintre voi cand auziti de Brandblack, cel mai probabil ridicati o spranceana. E drept ca ghetele lor de baschet au avut putin vizibilitate (in NBA) prin Jamal Crawford si Langston Galloway. Primul a avut chiar o linie dedicata lui – J.Crossover care s-a oprit la #3. Creatorul brandului este David Raysse, care pana in 2012 (cand a luat nastere Brandblack) a trecut pe la FILA, Adidas si Skechers.

Designul modelului Rare Metal a fost cel care mi-a atras atentia. Apoi am citit una alta despre model si m-am hotarat sa ii cumpar pentru a-i testa.  

 

  1. Aderenta

Modelul folosit pentru Rare Metal este de tip spada (ai o linie principala din care pornesc altele). La prima vedere iti lasa impresia ca e ceea ce trebuie si sincer cam asa ar trebui sa fie. Insa pe parchet se comporta ciudat. Am jucat atat in sali unde parchetul era curat, dar si in sali unde era ceva praf pe parchet. Tot nu pot sa ma pronunt. Au fost zile cand nu am alunecat pe niciuna din suprafete si zile cand in care alunecam. Cred ca daca ar fi sa trag linie as spune ca nu aderenta nu e rea, dar nici grozava.

Daca pe terenurile indoor aderenta e asa si asa, pe cele outdoor nu am avut nicio problema. Totusi la cat de mici sunt acei “zimti”, nu o sa reziste foarte mult.

2. Amortizarea

 Talpa este compusa dintr-o amortizare de tip Jetlon EVL si este grozava. Nu ma asteptam ca modelul sa fie asa confortabil. Pe langa faptul ca sunt confortabili, iti ofera si protectie la impact, ceea ce nu e deloc rau. 

3. Materialele folosite

Cei de la Brandblack au folosit pentru acest model o tesatura de tip Jacquard. Tesatura este rezistenta, usoara si se “muleaza” pe picior destul de fain. Un alt aspect care imi place este aceala ca pielea piciorului poate sa “respire” prin spatiile mici din tesatura. 

 

4. Confortul

Asa cum spuneam si mai sus modelul este foarte, dar foarte comod. Ca si marime, am mers “true to size” si nu am avut probleme in acest sens. Daca ai talpa piciorului mai lata iti recomand o jumatate de numar mai mare, dar pentru a fi 100% sigur, eu zic sa ii probezi.

5. Suportul

Extrem de important la capitolul suport pentru Rare Metal este sa nimeresti marimea potrivita. In zona calcaiului avem putin extra padding iar cauciucul TPU care encapsulează talpa este suficient pentru ca piciorul sa stea fix, sporind suportul lateral in miscarile de tip cross-over sau stop-shoot.

 

#alfa

A post shared by Marius V (@mariusv20) on

Concluzii

Pentru un brand care nu este foarte cunoscut pe piata, cei de la Brandblack au facut o treaba foarte buna. Sigur, e acel pariu pe care il ai cand vine vorba de aderenta, insa in afara de asta, jos palaria. Designul e unul fain, knitul si amortizarea la fel. De jucat, o sa mai joc in ei. Modelul Rare Metal este cel putin interesant. Imi place.

Cand o sa va plicitisiti de jucat baschet in ei, puteti sa il folositi ca streetwear.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.