Select Page

Program de weekend: Bucharest Challenger

Program de weekend: Bucharest Challenger

Weekendul ce vine va fi unul in care baschetul 3×3 va face legea. In zilele de 12 si 13 august, Piata Universitatii din Bucuresti va gazdui a 6a editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Anul acesta, cele mai bune 16 echipe din 13 tari din baschetul 3×3 vor lua startul la acest eveniment. Miza este mare, castigatoarea putand obtine biletul pentru FIBA 3×3 World Tour Lausanne. Ii vom vedea la lucru pe cei mai buni zece jucatori din lume (conform clasamentului FIBA 3×3 World Rankins) in frunte cu Dusan Bulut aka Mr Bullutproof.

Romania este reprezentata de 4 echipe: Bucharest Legends, Bucharest Old School (Scoala veche), Bucharest Littles si Rahova’s Finest. Bucharest Legends, echipa formata din Virgil Stanescu, Mihai Paul, Paul Helcioiu si Alin Zaharie, va da piept cu puternicii Novi Sad Al Wahda (echipa din care face parte Mr Bullutproof), cu Bordeaux Ballistick (din Franta), si cu rusii de la Piter BM-18. Scoala veche (Mihai Vacarescu, Bogdan Sandu, Bogdan Stancut, Marius Ciotlaus), echipa aflata in grupa B, va da piept cu Ljubljana (Slovenia), Athens Don Poly (Grecia) si Sofia Fit Spo. Slovenii sunt favoritii acestei grupe (anul trecut au jucat finala la Bucharest Challenger), insa romanii pot face o figura frumoasa si sa reuseasca sa se califice in urmatoarea faza a competitiei. Grupa C pune fata in fata din nou o echipa din Serbia – Zemun si din Romania – Rahova’s Finest, precum si o echipa din Georgia – Tbilisi Old School si o echipa din Statele Unite ale Americii – Clearwater ATG. Anul trecut, Zemun se oprea in sferturile de finala la Bucharest Challeger, in timp ce baietii de la New York Harlem (SUA) au terminat pe locul 3. Asadar Rahova’s Finest (Catalin Vlaicu, Catalin Bordei, Alin Spahiu, Victor Constantin) are o misiune destul de grea in aceasta grupa. In ultima grupa ii avem pe romanii de la Bucharest Littles (Alexandru Coconea, Luca Paraschiv, Mainea Cristian, Stefan Daniel Mainea), letonii de la Riga Ghetto Basket, olandezii de la Amsterdam si canadienii de la Winnipeg. Este o grupa infernana pentru tinerii de la Bucharest Littles care vor da piept cu vicecampinii mondiali (Amsterdam) sau campionii europeni (Riga Ghetto Basket), insa ca sa fii cel mai bun, trebuie sa joci cu cei mai buni.

Programul competitiei

Competitia incepe cu duelul dintre Piter BM-18 si Bordeaux Ballistick programat la ora 16:40. Apoi

17: 00 Sofia Fit Spo vs Athen’s Don Poly

17: 20 Clearwater ATG vs Tbilisi Old School

17: 40 Riga Ghetto Basket vs Winnipeg

18: 00 Bucharest Legends vs Bordeaux Ballistik

18: 25 Bucharest Old School vs Athens Don Poly

18: 50 Zemun vs Clearwater ATG

19: 15 Amsterdam vs Bucharest Littles

19: 40 Novi Sad Al Wahda

20: 05 Ljubljana vs Sofia Fit Spo

20: 30 Zemun vs Rahova’s Finest

20: 55 Amsterdam vs Riga Ghetto Basket

21: 20 Novi Sad Al Wahda vs Bucharest Legends

21: 45 Ljubljana vs Bucharest Old School

22: 10 Rahova’s Finest vs Tbilisi Old School

22: 35 Bucharest Littles vs Winnipeg

Duminica 13.08.2017

15:40 Bordeaux Ballistik vs Novi Sad Al Wahda

16: 00 Winnipeg vs Amsterdam

16: 20 Piter BM-18 vs Bucharest Legends

16: 40 Riga Ghetto Basket vs Bucharest Littles

17: 00 Athens Don Poly vs Ljubljana

17: 20 Tbilisi Old School vs Zemun

17: 40 Bucharest Old School vs Sofia Fit Spo

18: 05 Rahova’s Finest vs Clearwater ATG

Incepand cu ora 18: 40 vor avea loc sferturile de finale, iar finala cea mare va fi la 21: 30.

Ne vedem acolo! De ce? Pentru ca nimic nu se compara cu baschetul 3×3. Tehnica, viteza, spectacol, totul in 12 secunde per posesie. Iar “Hai Romania!” se aude mai bine din tribune!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.