Select Page

Campionatul European de Baschet 3×3 – Ziua 2

Ziua a doua a debutat cu ultimele meciuri din grupe. Romania avea sa infrunte Slovenia la masculin si Elvetia la feminin.

Indiferent de rezultatul celor doua meciuri, Romania era deja calificata in sferturile de finala ale Campionatului European de Baschet 3×3. Amandoua dueluri au fost spectaculoase, dar la final ambele nationale ale Romaniei au pierdut ultimul meci din grupe. Romania pierde in fata Sloveniei intr-un meci strans 20-21, iar tricolorele cedeaza in fata Elvetiei scor 15-20.

Terminand faza grupelor de pe locul 2, Romania avea sa infrunte nationala feminina a Rusiei, Feminin_CErespectiv nationala masculina a Belgiei. Impinsi de la spate de fanii care au umplut tribunele din Piata Universitatii, baietii au reusit sa treaca de Belgia (scor 21-15), intr-un meci in care Catalin Vlaicu a fost peste tot. Dupa aceasta victorie, Romania va intalni in semifinala nationala Lituaniei. Tricolorele in schimb au fost invinse de Rusia cu scorul de 21 -15 si au ratat calificarea in urmatoarea etapa.

O surpriza pentru mine a fost victoria Greciei in fata Serbiei scor 20-16. Serbia, una din principalele candidate la castigarea turneului, nu a reusit sa se impuna in fata Greciei, echipa care a dominat sub panou. Grecia se califica in semifinale si va intalni Slovenia.

Semifinalele si finalele Campionatului European de Baschet 3×3 se vor juca duminica, 7 septembrie, de la ora 16:00 pe terenurile din Piata Universitatii.10363675_854147821276572_5686441992599133170_n

Dupa duelurile din sferturi au urmat pe terenul central un duel al celor mai buni dunk-eri din Europa. Prezenti la Bucuresti Dmitry “Smoove” Krivenko, Rafal “Lipek” Lipinski, Kristaps Dargais i-au incantat pe cei veniti in Piata Universitatii cu dunk-urile lor. La final cel care a luat trofeul a fost Dmitry “Smoove” Krivenko. Toate dunk-urile le puteti vedea aici

Per total a doua zi a Campionatului European de Baschet 3×3 a fost una faina. Chiar daca tricolorele nu au reusit sa ajunga in semifinala, ne-am bucurat de show-ul pe care Romania l-a facut pana acum. A mai ramas o zi in acest campionat si cea mai importanta, asa ca ne vedem in Piata Universitatii pentru a-i incuraja pe tricolori!

Foto: 3x3Eurotour.com

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.