Select Page

Ce mai urmeaza pentru Kobe Bryant?

Ce mai urmeaza pentru Kobe Bryant?

1978

Kobe Bean Bryant se naste in orasul Philadelphia pe data de 23 august. Tatal sau este Joe Bryant, fost jucator in NBA, iar mama este Pamela Cox Bryant. Cand avea 6 ani, familia se muta in Italia, insa verile Kobe si le petrecea in State, jucand baschet in liga de vara.

1992

Kobe Bryant joaca pentru echipa liceului Lower Merion. In cei 4 ani de liceu, Kobe Bryant a jucat toate pozitiile de la coordonator de joc (PG) la pivot (C). A terminat liceul cu un total de 2883 de puncte, dar si Gatorade Player of the Year, Naismith Player of the Year, Mc Donald’s All American. 

1996

Kobe Bryant decide sa joace la nivel profesionist, desi avea oferte de la numeroase facultati (North Carolina, Duke, Michigan, Villanova). Ulterior, intr-un interviu Kobe spunea ca daca ar fi fost cazul sa aleaga la ce facultate sa mearga, ar fi ales North Carolina. Kobe Bryant este draftat de catre Charlotte Hornets de pe pozitia 13, fiind primul aparator care ajunge in NBA direct dupa liceu. Totusi, cei de la Hornets il transfera imediat pe Kobe la Los Angeles Lakers.

In primul an in NBA, Kobe a avut o medie de 7.6 puncte, 1.3 pase decisiva, 1,9 recuperari, jucand aproximativ 15 minute per meci. 

1997

In cadrul All Star Weekend, Kobe Bryant participa la NBA Slam Dunk Contest si ajunge sa fie cel mai tanar castigator al acestui concurs (18 ani). 

2000

Kobe Bryant castiga primul titlu NBA, dupa o finala disputata impotriva celor de la Indiana Pacers (4-2). In Playoff Kobe a avut o medie de 21.1 puncte, 4.4 pase decisive, 4.5 recuperari, 1.5, interceptii, 1.5 capace.

2001

Kobe Bryant castiga al doilea titlu NBA, dupa 4-1 in finala impotriva celor de la Philadelphia 76ers. Kobe a avut o medie de 29.4 puncte, 6.1 pase decisive, 7.3 recuperari, 1.6 interceptii,    

2002

Kobe Bryant castiga al treilea titlu NBA, castigand in finala fara probleme (4-0) impotriva celor de la New Jersey Nets. Kobe a avut o medie de 26.6 puncte, 4.6 pase decisive, 5.8 recuperari, 1.4 interceptii. 

2006

Kobe Bryant marcheaza 81 de puncte impotriva celor de la Toronto Raptors, devenind jucatorul cu cele mai multe puncte marcate intr-un meci pentru Los Angeles Lakers. Devine cel mai bun marcator din NBA in acel sezon.

2007

Kobe Bryant devine cel mai tanar jucator care ajunge la borna de 20000 de puncte (intre timp recordul a fost doborat). Devine cel mai bun marcator din NBA in acel sezon. Castiga medalia de aur la FIBA Americans Championship.

2008

Kobe Bryant castiga titlul de cel mai bun jucator al ligii (MVP), avand o medie in acel sezon de 28.3 puncte, 5.4 pase decisive, 6.3 recuperari, 1.8 interceptii. Castiga medalia de aur la Olimpiada de la Beijing. 

2009

Kobe Bryant castiga al patrulea titlu NBA. 4-1 in Finala impotriva celor de la Orlando Magic. Kobe a avut o medie de 26.8 puncte, 5.2 recuperari, 4.9 pase decisive, 1,5 interceptii. 

2010

Kobe Bryant castiga al cincilea titlu NBA dupa o Finala nebuna impotriva celor de la Boston Celtics (4-3). 27 de puncte, 5 pase decisive, 5.4 recuperari, 1.5 interceptii a fost media lui Kobe in Playoff.

2012

Kobe Bryant castiga medalia de aur la Olimpiada de la Londra. 

2016

Kobe Bryant joaca ultimul meci in NBA impotriva celor de la Utah Jazz. In acel meci, Kobe a marcat 60 de puncte. 

2018

Kobe Bryant castiga Oscarul pentru animatia “Dear Basketball”. John Williams este cel care e “vinovat” pentru coloana sonora din Star Wars, Indiana Jones, Superman sau Saving Private Ryan, iar cel care a facut animatia este Glen Keane, un fel de Michael Jordan al desenatului. Glen Keane a fost responsabil pentru desenele din filmele Disney precum Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Pocohontas, Tarzan. Asadar, Kobe Bryant a apelat cam la cei mai buni pentru a scoate ce e mai bun. Si s-a vazut rezultatul.

 

Toata cariera a purtat echipamentul celor de la Los Angeles Lakers si a scris istorie pentru acest club. 5 inele, de 2 ori cel mai bun jucator al Finalei, 18 selectii in All Star Game, de 4 ori cel mai bun jucator al All Star Game, peste 33000 de puncte marcate in cei 20 de ani de cariera, medaliat cu aur la Beijing si Londra si lista poate continua. Acum a castigat si Oscarul. Imi amintesc o reclama facuta de cei de la Nike, in care papusa Kobe Bryant vorbeste despre tricourile sale. Ce mi-a ramas in minte a fost faptul ca a spus la un moment dat ca tricoul #24 este foarte ambitios. Asadar…

Ce mai urmeaza pentru Kobe Bryant? In afara de emisiunea de pe ESPN – “Detail”

 


foto – Glen Keane artwork for “Dear Basketball”

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.