Select Page

Cele mai frumoase victorii

Cele mai frumoase victorii

In baschet, e o vorba: Cele mai frumoase victorii sunt cele care vin pe final de meci, cand practic este data lovitura de gratie. Din punctul meu de vedere, cea mai faina victorie vine atunci cand reusesti sa intorci rezultatul si sa te impui.

Ca un spectator neutru poate mi-ar placea sa vad o victorie pe final de meci, insa ca fan al unei echipe, nu, pentru ca in egala masura, echipa favorita poate pierde pe final de meci. E o presiune. Se spune ca jucatorii importanti isi arata valoarea atunci cand jocul e strans si mai e putin timp de joc. Ei sunt cei care fac diferenta. Ajutati de echipa, bineinteles.

Ieri seara am avut meci in Liga Onoare cu echipa. Vorbeam cu coechipierii inainte de meci si le-am zis ca din punct de vedere al statisticii ar trebui sa castigam, insa niciun meci de baschet nu seama unul cu altul, asa ca noi trebuie sa ne facem jocul nostru si totul o sa fie bine. Am inceput ceva mai greu, insa treptat ne-am intrat in ritm si am trecut la conducere. La pauza mare aveam un avans de 11 puncte si lucrurile pareau a fi ok pentru noi. Totusi finalul sfertului 3 si inceputul sfertului 4 au schimbat radical desfasurarea jocului. Ultimele minute au fost palpitante si credeti-ma ca incep sa simt ceea ce simte un antrenor cand are un meci strans si trebuie sa gaseasca cheia pentru victorie. Din joc au mai ramas 5 secunde, iar noi aveam si posesia si un avans de un punct. Totusi neatentia noastra a dus la urmatorul scenariu: 1 secunda ramasa de joc, adversarul doua libere, scorul 62-61. Am avut noroc. Prima aruncare a ratat-o, insa a marcat-o pe a doua. Prelungiri. Emotiile s-au mai dus, insa era clar ca trebuia sa inchidem meciul cu o victorie. Echilibrul s-a pastrat pana spre final. Marcau ei o aruncare de la distanta, marcam si noi. Pana la urma noi am fost ceva mai inspirati si cu aproximativ 20 secunde ramase de joc aveam 3 puncte avans si posesia. In situatia aceasta se stie: pasezi mult mingea si astepti sa te faulteze adversarul. Din nou ne-am grabit din dorinta de a ne distanta si inchide meciul, insa ratarea a facut ca adeversarul sa forteze egalarea. A venit si aruncarea din spatele semicercului, insa minga nu a intrat in cos. Imediat a venit si fault-ul, liberele au fost executate ca la carte si astfel a mai fost castigat inca un meci.

Pe viitor sper sa reusim sa gestionam finalurile de meci fara a oferi vreo sansa adversarului. De data aceasta rezultatul a fost in favoarea noastra… cu noroc e drept. Oricum sunt sigur ca fiecare a invatat cate ceva din acest meci.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.