Select Page

Cum a fost la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Weekendul trecut, Piata Universitatii din capitala a fost plina cu fani ai baschetului. Dupa ce am avut parte de 4 turnee Sport Arena Streetball + Master, a urmat si Challenger-ul.16 echipe din mai multe tari s-au aliniat la start sambata, avand un singur tel: castigarea biletului catre Master-ul de la Lausanne (Elvetia). Romania are deja o echipa calificata la acest Master (We Got Game), castigatoarea Master-ului Sport Arena Streetball.

image

4 echipe din Romania (Stiinta Bucuresti, Make a Wish, We Got Game, Choco Loco) si echipe renume in baschetul 3×3 au facut show pe terenurile din Piata Universitatii. In ambele zile am avut parte de cosuri spectaculoase, aruncari de la mare distanta, slam dunk-uri, capace de senzatie, cross-over-uri care te faceau sa spui “daaaaaamn”. Daca in prima seara echipa din Kosovo, Che Bar Pristina, a facut senzatie, lucrurile nu au mai stat asa de bine pentru aceasta in a doua zi, cand a fost eliminata in semifinale. Din pacate niciuna din cele 4 echipe romanesti nu a ajuns in finala. Cele mai mari sanse au avut-o cei de la Make a Wish (Angel Santana, Vasile Stefan, Virgil Stanescu si Bogdan Sandu) insa drumul lor s-a oprit in semifinale, dupa un meci dramatic cu El Palo Peak (campionii de anul trecut). Din pacate cross-over-urile facute de Vasile Stefan, capacele lui Virgil Stanescu, aruncarile de la distanta ale lui Angel Santana sau agresivitatea in aparare a lui Bogdan Sandu nu au fost suficiente pentru ca Make a Wish sa ajunga in finala.

Am avut parte de o finala fara nicio echipa romaneasca, finala disputata intre El Palo Peak si Master Belgrade. Din punct de vedere fizic, Master Belgrade a fost net superioara. Cu un pivot solid care in orice alta zi ai fi crezut ca este bodyguard, sarbii s-au impus in fata spaniolilor cu scorul de 20-18 si si-au asigurat biletul catre Lausanne si un cec in valoare de 4000$.

Asadar au fost doua zile cu si despre baschet. Mi-a placut jocul celor de la Che Bar Pristina, mi-a parut rau ca Make a Wish nu a ajuns in finala pentru ca ar fi fost un spectacol si mai mare. Oricum spectacolul de pe terenurile din Piata Universitatii a fost pe masura.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.