Select Page

Cupa Dinamo – 2 zile cu baschet

Cupa Dinamo – 2 zile cu baschet

Weekendul trecut a avut loc in Sala Polivalenta din Stefan cel Mare, Cupa Dinamo. La eveniment au participat Dinamo Stiinta Bucuresti, BCM U FC Arges Pitesti, SCM U Craiova si BC Academic Plovdiv.

Primul meci din cadrul turneului a fost intre SCM U Craiova si BCM U FC Arges Pitesti. Meciul a fost echilibrat doar in primele doua sferturi cand ambele echipe s-au aflat la conducere. Dupa ce au iesit de la vestiare, pitestenii au avut un run de 19-0 (scor 56-37), iar partida parea ca o sa fie castigata lejer de acestia. Totusi in ultimul sfert craiovenii au incercat si au reusit sa se apropie la 5 puncte (69-64). Pana la urma, BCM U FC Arges Pitesti castiga primul meci cu scorul de 76-75.

In meciul al doilea Dinamo Stiinta Bucuresti a intalnit formatia bulgara BC Academic Plovdiv. Fiind primul meci al celor de la Dinamo Stiinta pe care il vad, a fost o ocazie buna sa vad echipa bucuresteana la lucru. Antrenorul Tudor Costescu i-a folosit pe Andrei Calenic, Michael Deloach, Marcu Badiu, Anton Diaconescu, Kumpys Modestas, Zoran Vrkic, Luka Stefanovic, Mihnea Andrei, Justin Baker si Daniel Ionita. Bucurestenii au inceput bine partida, instalandu-se rapid la conducere. 11-7 dupa primele 5 minute si 23-21 dupa primul sfert. Totusi in sfertul 2, bulgarii au reusit sa se instaleze la conducere si sa controleze meciul, intrand la vestiare cu un avans de aproape 20 de puncte (29-47). Nici dupa primele 5 minute din sfertul 3, baietii antrenati de Tudor Costescu nu au reusit sa reduca din diferenta, ba din contra, tabela aratand 31-60. Dinamo a incercat sa schimbe pe final soarta partidei, reusind sa reduca din diferenta, insa bulgarii au reusit sa iasa victoriosi. 65-76 scorul dupa 40 de minute. Principalul marcator pentru Dinamo Stiinta a fost Michael Deloach cu 18 puncte, 4 recuperari si 4 pase decisive.

A doua zi a inceput cu duelul dintre BC Academic Plovdiv si SCM U Craiova. Dupa cele 40 de minute de joc. bulgarii au resit sa castige cu scorul de 80-73.

Ultimul meci din cadrul Cupei Dinamo a fost intre Dinamo Stiinta Bucuresti si BCM U FC Arges Pitesti. Si in acest meci Dinamo s-a bazat pe aceeasi jucatori ca in prima zi. Dinamo a inceput bine meciul si s-a instalat rapid la conducere, tabela aratand 22-20 prima primele 10 minute. Daca in meciul precedent sfertul 2 a fost problematic pentru dinamovisti, de data aceasta lucrurile au fost putin diferite. Dinamo a fortat mai mult si pana la pauza mare si-a marit ecartul la 7 puncte (49-42). Dupa pauza pitestenii au reusit sa mai reduca din diferenta, iar pe finalul meciului au reusit sa treaca la conducere. Ultimele minute au fost de foc, fiecare echipa trecand la conducere. La final, BCM U FC Arges Pitesti a reusit sa castige meciul cu scorul de 84-83.

Au fost doua zile faine cu baschet. Mi-a placut ca Dinamo Stiinta Bucuresti a crescut de la un meci la altul. Sunt cativa jucatori care pot sa faca o figura frumoasa in campionat (Kumpys Modeslas, Michael Deloach, Daniel Ionita, Zoran Vrkic), bineinteles ajutati de ceilalti jucatori – Calenic, Badiu, Diaconescu, Stefanovic, Andrei, Baker, Lee.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.