Select Page

Cupa Romaniei Final Eight – A doua zi

Cupa Romaniei Final Eight – A doua zi

Ziua a doua din cadrul Cupei Romaniei Final Eight a pus fata in fata Phoenix Galati si BC Mures respectiv CSM CSU Oradea si BC Timisoara.

Daca ieri am fost intampinati de o mare galbena, astazi numarul fanilor prezenti in tribune a fost din pacate mai mic. Chiar si asa, fanii prezenti in tribune au avut parte de un regal baschetbalistic.

Phoenix Galati vs BC Mures

Daca ar fi sa aleg un cuvant care sa defineasca acest meci as spune echilibru. Au fost 4 schimbari de lider si 8 situatii de egalitate pe parcursul celor 40 de minute.

Primul sfert s-a terminat la egalitate (21-21), gratie unu joc colectiv al ambelor echipe. Acelasi joc colectiv si echilibru s-a pastrat si in sfertul doi, astfel incat ambele echipe au intrat la vestiare la egalitate (40-40). Dupa cum evolua jocul, la pauza ma gandeam ca vom avea parte de cel putin o repriza de prelungiri. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult nici dupa ce jucatorii au revenit pe parchet. BC Mures a inceput cu o serie de 5 cosuri marcate consecutiv, iar galatenii au raspuns cu un run de 9-0. Pana la finalul sfertului, Phoenix a fost cea care a condus, insa nu la o diferenta foarte mare astfel incat sa le asigure un avantaj considerabil la inceputul ultimului act. Sfertul 4 a inceput de la scorul de 63-60 pentru galateni, insa muresenii au reusit sa intoarca rezultatul intr-un timp foarte scurt, astfel ca tabela arata 70-67 dupa 3 minute de joc. Profitand de o lipsa de coordonare a baietilor antrenati de Nini Florin, muresenii au reusit sa se distanteze suficient cat sa isi asigure victoria. Chiar daca Phoenix Galati a reusit la un moment dat sa mai reduca din diferenta, BC Mures s-a impus cu scorul de 85-75.

Principalii marcatori pentru BC Mures au fost Lamarcus Reed (22 puncte, 5 recuperari, 3 pase decisive), Ernests Kalve (18 puncte, 4 recuperari), Goran Martinic (16 puncte, 6 recuperari, 4 pase decisive). De partea cealalta, Milos Bojovic – 20 de puncte 3 recuperari, 6 pase decisive, Anthony Gugino – 16 puncte, 3 recuperari, Milos Pesic – 9 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive, au fost principalii marcatori pentru Phoenix Galati.

 

CSM CSU Oradea vs BC Timisoara

In cel de-al doilea meci, oradenii au reusit sa se impuna fara nicio problema, castigand cu scorul de 92-72. A fost o partida pe care CSM CSU Oradea a controlat-o inca de la inceput. Jocul celor de la BC Timisoara a dezamagit in multe momente, iar la polul opus, CSM CSU Oradea a fost un joc aproape de perfectie atat ofensiv cat si defensiv. Ma asteptam la mai mult din partea baietilor antrenati de Tudor Costescu, timisorenii fiind condusi si cu 32 de puncte. Jeremic si Flowers cred ca au consumat toate aruncarile de la mare distanta la incalzire, acestia nereusind sa marcheze nicio aruncare din spatele semicercului (0-8). Antrenorul oradenilor a trimis pe parchet pe parcursul meciului toti cei 12 jucatori inscrisi pe foaia de joc iar 11 dintre acestia au punctat pana la finalul celor 40 de minute.

Principalii marcatori pentru CSM CSU Oradea au fost Branko Mirkovic – 15 puncte, 7 recuperari, 8 pase decisive, Uros Lucic – 14 puncte, 3 pase decisive, Sean Denison – 14 puncte, 6 recuperari). De la BC Timisoara, Milos Komatina cu 17 puncte, Ionut Dragusin cu 13 puncte si Mladen Jeremic cu 9 puncte, au fost principalii marcatori.

Astfel, CSM CSU Oradea s-a calficat in semifinale unde o va intalni pe BC Mures.

 

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.