Select Page

Cupa Steaua – Primul duel

Cupa Steaua – Primul duel

Primul test pentru Steaua in fata propriilor suporteri a fost chiar in prima zi a turneului “Cupa Steaua”, turneu la care mai participa Lukoil Academic Sofia si SCM U Craiova. Trupa antrenata de Claudiu Fometescu a intalnit formatia bulgara Lukoil Academic, iar la finalul celor 40 de minute tabela din Sala Mihai Viteazul arata 93-92 pentru gazde.

A fost o ocazie buna sa ii vad la joc pe nou venitii in tabara ros albastra (Baciu, Dudzinski, Long, Jektovic) si o placere sa il revad pe Marius Runkauskas jucand pentru o echipa din Romania. Daca pe Catalin Baciu l-am mai urmarit de cand evolua in Cluj Napoca, iar cand Steaua l-a adus in capitala am zis ca e o mutare foarte buna pentru acestia, pe ceilalti jucatori nu i-am vazut evoluand pana acum (exceptie Runkauskas). In meciul cu Akademic, Dudzinski si Jektovic au avut evolutii bune, in timp ce Long a fost ceva mai sters.

Spuneam ca a fost o placere sa il revad pe Marius Runkauskas evoluand din nou pentru o echipa din Romania. Inca de cand evolua la Asesoft, Marius avea tot ce iti poti dori de la un jucator: viteza, aruncare buna, IQ al jocului, viziune, etc. Cand am vazut ca Steaua l-a adus in tabara lor, am cam banuit la ce sa ma astept, insa recunosc ca nu ma asteptam sa fie acel Marius Runkauskas de la Asesoft. Intr=adevar nu era. E o varianta mai imbunatatita a acelui Marius Runkauskas. Stiu, o sa ziceti ca sunt cuvinte mari spuse doar dupa un singur meci, insa atunci cand marchezi destul de lejer 23 de puncte (4 aruncari din spatele liniei de 3 puncte) si vedeti acea pasiune, o sa imi dati dreptate.

Principalii marcatori ai meciului au fost M Runkauskas -23 puncte, 6 pase decisive, D. Dudzinski – 20 puncte, 10 recuperari, N. Jektovic – 18 puncte, 4 recuparari, N. Malesevic – 11 puncte, 4 pase decisive, C. Baciu – 9 puncte, 5 recuperari.

Faza meciului

In sfertul 2, mingea ajunge la Marius Runkauskas care patrunde spre cos, este faultat, insa reuseste sa faca o magie  si sa bage mingea in cos. In urma contactului, Runkauskas schimba felul aruncarii si strecoara mingea pe sub bratele jucatorului advers (vezi poza). Ceea ce mi se pare incredibila nu este neaparat schimbarea de directie in aer, ci mai degraba faptul ca a reusit sa puncteze chiar daca se afla intr-un unghi destul de inchis.

Ce mi-a placut

Mi-a placut ca pe parcursul meciului, antrenorul i-a folosit si pe tinerii din echipa – Popa, Petrache. De asemenea jucatorii nou veniti – Runkauskas, Dudzinski, Jektovic, Baciu au avut evolutii bune.

Cameron Long cred ca mai are nevoie de cateva meciuri pentru a-si intra in ritm. Poate urmatorul meci o sa fie unul mai bun pentru american…ramane de vazut.

Asadar ros-albastrii au inceput bine turneul, urmatorul meci fiind programat duminica impotriva celor de la SCM U Craiova.


Foto: Catalin Soare / cronosmedia.ro

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.