Select Page

Primul meci disputat de Dinamo Stiinta Bucuresti in Liga Nationala de Baschet Masculin

Primul meci disputat de Dinamo Stiinta Bucuresti in Liga Nationala de Baschet Masculin

Dinamo Stiinta Bucuresti a sustinut primul meci oficial in Liga Nationala de Baschet Masculin. In Sala Polivalenta Dinamo, acestia au primit vizita celor de la CSU Sibiu, una dintre candidatele la titlu.

Meciul a fost mai echilibrat decat m-as fi asteptat. In primul sfert, Dinamo s-a instalat rapid la conducere gratie unui joc colectiv care i-a avut la finalizare pe Andrei Calenic (2 puncte), Justin Baker (6 puncte), Modestas Kumpys (7 puncte), Anton Diaconescu (1 punct) si Zoran Vrkic (6 puncte). De la oaspeti, cel mai bun jucator a fost Isaiah Philmore cu 11 puncte. Dupa primul sfert tabela arata 22-21 pentru Dinamo Stiinta.

In sfertul al doilea cele doua echipe au trecut rand pe rand la conducere, insa niciuna nu a reusit sa isi creeze un avans considerabil. A fost randul lui Michael Deloach sa iasa la rampa pentru Dinamo Stiinta, coorodonatorul de joc reusind 7 puncte in acest sfert. Totusi, sibienii au fost ceva mai pragmatici si au reusit sa intre la vestiar cu un avans de 5 puncte (40-45).

In al 3lea act, jucatorii antrenati de Tudor Costescu au reusit sa reduca din diferenta 49-51, insa imediat dupa a urmat un 11-0 run al celor de la CSU Sibiu. Sibiul a controlat si finalul de sfert, chiar daca Dinamo Stiinta a incercat sa reduca diferenta de 13 puncte.

CSU Sibiu a intrat in ultimul act al meciului cu un avans de 7 puncte (63-70), insa diferenta avea sa scada treptat. Cu 5 minute ramase din meci, cele doua echipe erau la egalitate (82-82). In aceste momente, cand soarta partidei nu este decisa, baschetul este cel mai frumos. Dinamo Stiinta putea face supriza etapei cand, cu 70 de secunde ramase din meci, a trecut la conducere (89-87). Un cos de 3 puncte marcat de Falker (CSU Sibiu) a facut ca echipa oaspete sa treaca iar in avantaj. Dinamo Stiinta nu a cedat si a trecut iar la conducere gratie celor doua libere fructificate de Justin Baker (91-90). A venit din nou un cos de 3 puncte marcat de Tamulis (CSU Sibiu). Chiar daca Dinamo Stiinta a incercat iar sa treaca la conducere, CSU Sibiu a fost echipa care dupa cele 40 de minute de joc a castigat (92-96).

Principalii marcatori pentru Dinamo Stiinta au fost Zoran Vrkic cu 29 de puncte (11/12 din actiune), urmat de Justin Baker cu 19 puncte. Cel mai bun pasator a fost Michael Deloach cu 8 pase decisive. De partea cealalta, Kevin Hardy a terminat cu double double (15 puncte, 11 pase decisive).

“A fost un meci impotriva unei echipe foarte puternice. Noi, din pacate, nu sumtem in punctul in care ne-am fi dorit sa fim. Stiam de echipa din Sibiu, unde nivelul de agresivitate este foarte ridicat. Ne-au provat 23 de turnovers din care au marcat multe cosuri si asta ne-a taiat elanul. Daca am fi marcat 92 de puncte fara sa primim 23 pe contraatac, poate altfel ar fi stat lucrurile”

Concluzii

Nu ma asteptam la un meci asa spectaculos. Dinamo Stiinta a aratat in acest meci ca poate. A fost echipa care a atacat mai mult cosul, reusind sa scoata 32 de aruncari libere. Totusi, au fost 23 de greseli nefortate, care au facut diferenta in acest meci. Mi-a placut atitudinea pe care au avut-o jucatorii pe parchet. Ma gandesc ca daca ritmul va fi acelasi, vor veni si victoriile, poate chiar in urmatorul meci contra celor de la CSMU Craiova.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire