Select Page

Drumul catre finala

Drumul catre finala

Am avut parte de doua semifinale una mai spectaculoasa decat cealalta. Fanii au venit in numar mare la Sala Transilvania din Sibiu pentru a vedea prima semifinala, iar drumul catre finala incepea cu Steaua CSM EximBank vs U BT Cluj Napoca.

P

entru UBT meciul cu Steaua era din nou ca o finala. Inca de la inceput ma asteptam sa vad un meci mai mult decat spectaculos. Chiar daca in campionat UBT s-a impus fara prea mari probleme, ma asteptam ca in Cupa Romaniei situatia sa fie diferita.

Meciul a inceput bine pentru stelisti care au pus primele puncte pe tabela gratie unei reusite din spatele semicercului semnate de Mihai Paul. Replica Clujului a venit prin Vlad Moldoveanu care a finalizat de sub panou. Rand pe rand, cele doua echipe s-au aflat la conducere, semn ca niciuna nu dorea sa plece mai devreme acasa. Dupa primul sfert Steaua era in avantaj (21-20) gratie celor 12 puncte inscrise de Malesevic. In sfertul 2, clujenii au fortat primele minute si cu un 8-0 s-au instalat la conducere. Cu un atac bine pus la punct si cu o aparare agresiva, UTB Cluj a reusit sa intre la pauza cu un avans de 14 puncte (46-32). Dupa pauza, stelistii au incercat sa reduca din diferenta, insa de fiecare data clujenii au reusit sa “riposteze”, pe parcursul sfertului acestia distantandu-se si la 20 de puncte. Ultimul act ii gaseste pe cei de la UBT cu un avans de 17 puncte, insa in baschet trebuie sa joci pana in momentul in care cele 40 de minute s-au scurs. Steaua a mers “all in” pe atac si dupa 4 minute, militarii s-au apropiat la 10 puncte. Clujenii au incercat sa refaca diferenta initiala, insa stelistii au fost cei care au reusit sa faca finalul de meci unul interesant. Chiar daca Ousmane Barro si Roland Torok au fost eliminati, acestia acumuland 5 greseli personale, Steaua nu a putut sa profite de acest avantaj, militarii oprindu-se in semifinalele Cupei Romaniei.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al Clujului, acesta terminand cu un double double (21 puncte, 11 recuperari). De partea cealalta, Catalin Baciu a terminat cu 17 puncte si 5 recuperari.

U Banca Transilvania Cluj Napoca este prima finalista, castigand meciul impotriva celor de la Steaua CSM EximBank cu scorul de 88-75.

Steaua CSM EximBank

%

Procentaj aruncari 2 puncte

%

Procentaj aruncari 3 puncte

%

Procentaj aruncari libere

U Banca Transilvania Cluj Napoca

%

Procentaj aruncari 2 puncte

%

Procentaj aruncari 3 puncte

%

Procentaj aruncari libere

A

doua semifinala, a adus fata in fata CSM CSU Oradea si BC Mures. Daca in prima semifinala spuneam ca baschetul trebuie jucat pana la finalul celor 40 de minute, “povestea” aceasta se refera la sansa pe care o are echipa care pleaca cu sansa a doua. Din acest duel, BC Mures era echipa care pleca cu sansa a doua, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe baietii antrentati de ┬áBarnabas Szaszgaspar sa produca o surpriza. Meciul a inceput sub semnul echilibrului, insa BC Mures a fost echipa mai “creativa” de pe parchet, profitand si de greselile personale ale oradenilor. BC Mures s-a aflat la conducere la finalul fiecarui sfert, iar la final au reusit sa se impuna spre bucuria atat a jucatorilor cat si a micutei galerii venite sa ii sustina. Meciul a fost unul bun pentru BC Mures si cam fara energie pentru CSM CSU Oradea. Oradenii, comparativ cu meciul jucat cu BC Timisoara, au aratat o alta fata. O echipa mai lenta, lipsita de creativitate si poate putin obosita, iar muresenii au profitat la maxim.

BC Mures obtine biletul catre finala dupa ce s-a impus in fata celor de la CSM CSU Oradea cu scorul de 81-71.

Principalii marcatori au fost Goran Martinic cu 19 puncte de la BC Mures si Martin Zeno de la CSM CSU Oradea cu 21 de puncte.

CSM CSU Oradea

%

Procentaj aruncari 2 puncte

%

Procentaj aruncari 3 puncte

%

Procentaj aruncari libere

BC Mures

%

Procentaj aruncari 2 puncte

%

Procentaj aruncari 3 puncte

%

Procentaj aruncari libere

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire