Select Page

Drumul Romaniei la CM de Baschet 3×3 a ajuns la final

Dupa ce a ajuns in optimilie Campionatului de Baschet 3×3, Romania dorea sa depaseasca performanta de la Atena, cand s-a clasat pe locul 10 – baieti, respectiv locul 17 – fete.

La masculin, Romania vs Noua Zeelanda, un meci pe care tricolorii l-au controlat inca din primul minut. Astfel dupa cele 10 minute, victoria a fost a Romaniei, scor 19-16.

Fetele au intalnit in optimi natioanala Spaniei, intr-un meci care se anunta inca de la inceput a fi unul dificil pentru tricolore. Calmul si concentrarea romancelor au facut ca tabela sa indice la final un scor favorabil tricolorelor. Romania invinge Spania, scor 16-12.

Runda urmatoare (sferturile), nu a mai fost atat de buna pentru natioanala noastra. La masculin, Romania a jucat impotriva Serbiei, un meci pe care sarbii l-au castigat in ultima faza. Cosul victoriei Serbiei impotriva Romaniei, a fost desemnat de organizatori drept faza zilei (vezi aici). Asadar Serbia, castigatoarea Campionatului European de Baschet 3×3 de acum 2 ani, se califica in semifinala dupa ce a castigat meciul impotriva Romaniei, scor 22-21. Nici fetele nu au avut o runda prea usoara, acestea intalnind Rusia, tara gazda. Rusoaicele au pus presiune pe tricolore tot timpul meciului, reusind astfel sa castige cu scorul de 21-8. Deoarece meciul a fost disputat pe terenul 1, acesta poate fi urmarit in reluare aici (meciul Romaniei la ora 4:15).

Astfel dupa aceste meciuri, echipele noastre au ajuns pe locul 8 – baieti, respectiv locul 7 – fete, traseul Romaniei la Campionatul Mondial de Baschet 3×3 terminandu-se aici. Chiar si asa, pentru Romania este o performanta remarcabila ce ne da sperante la urmatoarele editii.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.