Select Page

Handbal pentru fiecare copil. #MingiInScoli

Handbal pentru fiecare copil. #MingiInScoli

Zilele trecute, alaturi de alti bloggeri, am avut sansa sa iau parte la un antrenament al echipei nationale de handbal a Romaniei si mai ales sa primesc cateva sfaturi, de la Tomas Ryde, antrenorul tricoloarelor. Intotdeauna mi-am dorit sa vad un antrenament al unei echipe profesioniste, sa vad cum pregateste un antrenor echipa pentru urmatorul meci (in cazul de fata pentru Rio), cum discuta cu jucatorii, atitudinea, gesturile, tot. Ce mi-a placut a fost faptul ca a pus accent pe ideea de echipa, chimie, unitate atunci cand a inceput sa ne vorbeasca de handbal. Apoi ne-a aratat si am exersat cateva tactici de joc ca si cum noi am fi disputat un meci cu Rusia, Norvegia sau Danemarca. Cred ca acesta a fost secretul cand vine vorba de succes: sa cunosti stilul de joc al adversarilor (si asta vine din pasiunea pentru sportul respectiv), sa te adaptezi si sa reusesti sa creezi o echipa omogena.

Imi aduc aminte cand in generala, iar mai apoi in liceu, sportul popular era fotbalul. E adevarat ca in liceu eu m-am orientat spre alt sport fara a avea insa vreun indrumator, iar acum imi pare putin rau ca nu am avut ocazia sa incerc si alte sporturi. Aveam prieteni care imi povesteau cu lux de amanunte fiecare faza spectaculoasa sau fiecare gol marcat atunci cand jucau handbal la ora de sport. Recunosc ca eram putin gelos pe ei, pentru ca ei puteau experimenta cu un profesor un alt sport, iar in general la ora de sport profesorul ne cam lasa sa facem ce vrem.

Mi-ar fi placut sa incerc cat mai multe sporturi cat am fost la scoala. E drept ca nu tin minte sa fi fost prea multe optiuni… defapt daca imi aduc bine aminte, nu cred ca am vazut pe cineva jucand handbal cat am fost la scoala. Handbalul de exemplu este cel mai premiat sport de echipa din Romania, insa din pacate in ultima perioada, din ce in ce mai putine institutii de invatamant predau acest sport. Unul dintre motive este acela ca institutiile scolare nu au, suficiente sau chiar deloc, mingi de handbal.

Henkel Beauty Care Romania si Federatia Romana de Handbal si au gasit o solutie pentru a spriji handbalul scolar prin proiectul “Mingi in scoli”. In perioada 24.06 – 7.08, oricine achizitioneaza produse din gamele FA (cu exceptia sapunului solid), Schauma, Gliss, essence Ultime si Taft contribuie la campania de sustinere a handbalului romanesc, prin dotarea a sute de scoli din intreaga tara cu mingi de handbal. Mai multe informații gasiti pe site-ul campaniei, iar la final las doar asta:

“Pentru 1 campion mondial e nevoie de 100 de sportivi de performanță, pentru 1000 de juniori talentați trebuie să avem 100.000 de copii care fac sport” – via Marius Matache

_MG_9465


Foto: Sorin Chineata

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.