Select Page

Jordan CP3 X – Impresii

Jordan CP3 X – Impresii
Jordan CP3 este linia dedicată jucătorului din NBA, Chris Paul. El este un PG (Point Guard) la LAC (Los Angeles Clippers) și de cel puțin 10 ani fascinează lumea cu mișcările sale foarte rapide. Tot timpul susțin că dacă avea parte de echipe puțin mai bune merita cel puțin un titlu.
Trecând peste, Linia Jordan CP3 mi-a plăcut întotdeauna. Am jucat înainte în Jordan CP3 IV și V, două modele care mi s-au părut extrem de reușite.
  1. Aderenta
Patternul folosit pare a fi un fel de wavy Herringbone combinat cu diverse alte modele, iar cauciucul este transparent, deci mai moale.
Nu l-am folosit afară, dar după aspectul și duritatea cauciucului transparent din talpă nu l-aș recomanda, pentru că pare că se va toci mult mai repede. În sală nu am avut probleme, tranțiunea mi s-a părut foarte bună, având doar câteva alunecări random.

2. Amortizarea

Talpa este compusă din Phylon cu Articulated Zoom Air în partea din față a piciorului.
Articulated Zoom air este practic un Zoom Unit compus din 9 camere mai mici de zoom legate între ele. Astfel ar trebui să sporească așa numitul Court Feel fără a lăsa o senzație de nesiguranță ca la o pernă de aer de dimensiune comparabilă,
Pentru călcâi nu avem nici un fel de Zoom, doar spumă Phylon, dar un Phylon puțin mai moale, care, deși nu pare, este destul de comod.
Nu recomand acești adidași pentru cei care apreciază multă amortizare în zona călcâiului.

3. Materialele folosite

Pentru prețul adidasului, materialele folosite sunt extraordinare. Avem Performance Woven similar cu cel folosit în Jordan XX9. Acesta se simte extraordinar în picior și arată foarte bine. Performance Woven este puțin mai gros dar și mult mai rezistent ca Flyknit, Primeknit sau alte materiale folosite de concurență.
Necesită aproape 0 timp de acomodare, fiind gata de purtat și jucat direct din cutie, fără perioadă în care ar trebui să se lase materialele.

 

4. Confortul

Absolut nici o problemă. Adidașii se mulează pe picior aproape perfect grație sistemului de închidere a șireturilor care ajung prin interior până la talpă (Vezi poza). Adidasul este din o bucată, iar limba este legată de el, ceea ce înseamnă că, pentru cei care au piciorul puțin mai mare, este destul de greu să îi încalți.

Ventilația este OK, nu se compară cu adidașii din pânză mai subțire, cum ar fi Flyknit sau Primeknit.

 

5. Suportul

Odată încălțați, fit-ul (cel puțin pentru mine) și lockdown-ul sunt perfecte. Dacă ai legat corect șireturile este imposibil să îți alunece lateral sau să nu stea perfect pe picior.
În exteriorul piciorului avem un TPU Wrap pentru a ajuta materialul Performance Woven să susțină mișcările laterale puternice.
Pentru gleznă avem incorporat un TPU Heel Counter în adidas, iar pentru extra suport, zona deasupra călcâiului este cu extra padding, pentru a ține și mai bine piciorul. Mărimea este True To Size, dar am impresia că, dacă ai piciorul mai lat, va trebui să iei cu 1/2 sau 1 mărime mai mare.

Concluzii

Modelul este destul de light, cu o tracțiune foarte bună, suport, confort și materiale superbe. Îl recomand predominant pentru Guards (Conducători de joc) și pentru cei care vor senzația de Court Feel.
Singurul lui minus este amortizarea unde e loc de mai bine.
Pentru mine, CP3 X este adidasul 90% perfect. Nu i-ar strica niște Zoom în călcâi, dar nici nu îi simt lipsa sincer. Dacă ar lansa o variantă cu cauciuc pe talpa mai dur probabil că l-aș cumpăra și pentru outdoor use.

 Alex – SphinCS