Select Page

Kobe Bryant 8 vs 24

Kobe Bryant 8 vs 24

Cei de la Los Angeles Lakers au retras tricourile purtate de Kobe Bryant in cei 20 de ani petrecuti la echipa. Kobe Bryant a purtat doua numere in NBA, 8 si 24. (vezi aici ceremonia)

8

La varsta de 17 ani, Kobe Bryant alege drumul catre NBA. Mai exact, pe 29 aprilie 1996, Kobe Bryant decide sa calce pe urmele tatalui sau (Joe Bryant) si sa joace in liga nord americana. Inainte de a juca primul meci in NBA, Kobe alege #8 ca numarul de pe tricoul de joc. De ce 8? Pentru ca participase la un camp al celor de la adidas unde a fost MVP, iar numarul de pe tricoul de joc era 143. Cum in NBA nu ai voie sa ai un numar format din 3 cifre, Kobe a ales sa le adune si asa a rezultat #8. Tot inainte de primul joc in NBA, Kobe Bryant a semnat un contract cu adidas, a invitat-o la balul de absolvire pe Brandy Norwood (cantareata/actrita) si a aparut intr-un episod din Moesha (“The Whistle Blower”). Asadar cam toata lumea stie de Kobe Bryant.

In meciul dintre jucatorii nou veniti (Rookie Game) Kobe Bryant a marcat 31 de puncte, stabilind un nou record. E drept ca ulterior recordul a fost spulberat de Amare Stoudemire si LeBron James cu 36, respectiv 33 de puncte. In primul an Kobe a castigat titlul de cel mai bun dunker al ligii, insa titlul de Rookie of the Year i-a revenit lui Iverson. Allen Iverson a fost ales de catre echipa din orasul natal al lui Kobe (Philadelphia 76ers) cand multi se asteptau ca Phila sa il aleaga, mai ales ca tatal sau a jucat ani buni la aceasta echipa. Totusi, Los Angeles Lakers a ajuns in Playoff, in timp ce echipa lui Iverson a castigat doar 22 de meciuri in acel sezon. In Playoff, seria cu Utah Jazz a ajuns la meciul 5, iar Kobe Bryant a dat 3 air-balls.. una in sfertul 4 si 3 in prelungiri. LA Lakers a pierdut meciul si seria insa Scoop Jackson (jurnalist) declara la final ca fara acele aruncari ratate, Kobe nu ajunge sa fie Kobe “Kobe doesn’t become Kobe.”

Primul titlu pentru Kobe Bryant vine in anul 2000, moment in care incepe ascensiunea celor de la Lakers. Cu Phil Jackson ca antrenor si Shaq ca principal coechipier, Kobe Bryant castiga si in 2001 si 2002 titlurile in NBA. La 23 de ani, Kobe Bryant devine cel mai tanar jucator care castiga 3 titluri NBA consecutive.

Pe 22 ianuarie 2006 cand Lakers jucau impotriva celor de la Raptors, Kobe a mai scris o fila in istorie. A fost meciul in care acesta a marcat 81 de puncte intr-un meci, clasandu-se al doilea in topul jucatorilor cu cele mai multe puncte marcate intr-un meci.

Purtand #8, Kobe Bryant a avut

16866 de puncte
3148 de pase decisive
3634 de recuperari
8 prezente in All Star Game
3 titluri

24

Dupa plecarea lui Shaq la Miami Heat si acuzatiile de agresiune sexuala, Kobe Bryant o ia de la 0. Cel putin asta spunea el atunci cand a fost intrebat de ce si-a schimbat numarul de pe tricou. Chiar si fara Shaq, Kobe Bryant a continuat sa domine castigand inca doua titluri (2009, 2010).

In ultimul meci din cariera, disputat impotriva celor de la Utah Jazz, Kobe Bryant a marcat 60 de puncte.

Purtand #24, Kobe Bryant a avut

16777 de puncte marcate
3154 de pase decisive
3409 de recuperari
10 prezente in All Star Game
1 MVP
2 titluri

Indiferent de ce tricou a purtat, Kobe Bryant a impresionat. Kobe Bryant are 5 titluri NBA, 2 titluri de cel mai bun jucator al Finalei, 1 titlu de MVP, 18 prezente in All Star Game, 4 titluri de cel mai bun jucator al All Star Game, 2 titluri de cel mai bun marcator al sezonului, 1 titlu de cel mai bun dunk-er. Este jucatorul cu cele mai multe meciuri in sezonul regulat pentru LA Lakers din istoria echipei. Are cele mai multe puncte marcate pentru LA Lakers – 33643 puncte.

Daca ar fi sa alegi intre cele doua “cariere”, ce alegi? 8? 24?

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.