Select Page

La ce sa ne asteptam de la Campionatul European de Baschet 3×3

??????????????????????????????Dupa cum stiti va avea loc la Bucuresti, Campionatul European de Baschet 3×3. In perioada 5-7 septembrie in Piata Universitatii se vor confrunta atat la masculin cat si la feminin 32 echipe printre care si echipa nationala a Romaniei.

Prezent la conferinta de presa organizata cu ocazia Campionatului European de Baschet 3×3, directorul Sport Arena Streetball ne-a asigurat ca in cazul in care vremea va fi nefavorabila acest lucru nu va fi o piedica in desfasurarea evenimentului, terenul central fiind acoperit in proportie totala.

“Sport Arena Streetball a contribuit în ultimele zece sezoane la dezvoltarea baschetului 3×3 atât în România cât și la nivel global, fapt confirmat în repetate rânduri atât de FIBA Europe cât și de FIBA. Sperăm că alegerea Bucureștiului pentru a găzdui această competiție a fost influențată și de activitatea noastră din ultima perioadă, iar rezultatele obținute în competițiile internaționale se datorează și turneelor pe care le organizăm anual și care au oferit o competiție puternică pentru componenții celor două naționale ale României. Faptul că Angel Santana și Cătălin Vlaicu sunt singurii jucători din lume care s-au calificat în toate cele trei finale mondiale FIBA 3×3 World Tour organizate până acum spune multe despre evoluția baschetului 3×3 în România. Sport Arena Streetball le urează succes ambelor echipe naționale!”, a adaugat Radu Petre, directorul Sport Arena Streetball.

Prezent la Bucuresti, Robert Rieblinger (Sef Departament 3×3 – FIBA Europe) considera Bucurestiul ca fiind gazda perfecta pentru acest turneu oficial si se asteapta la un spectacol total pe tot parcusul celor 3 zile. Personal ii dau dreptate, doar vor fi prezente la Bucuresti cele mai bune 32 echipe de baschet 3×3 din Europa.tricou

Legat de competitia populara, grupele s-au afisat (le puteti vedea aici) si sunt sigur ca va fi si acolo o lupta la fel de stransa. Dupa cum stiti fiecare jucator care va participa va primi un tricou gratis. Tricourile le-am vazut, arata mult mai bine decat cele de anul trecut.

Pe langa meciurile de baschet 3×3, sunt asteptati cei mai buni dunk-eri. Ii amintesc pe Dimitry “Smoove” Krivenko si pe Rafal “Lipek” Lipinski…. pe restul o sa ii vedeti zilele urmatoare in Piata Universitatii.

Ca si nota de incheiere, va astept in Piata Universitatii fie ca sunteti jucator sau nu pentru a sustine in primul rand echipa Romaniei. Gabriela Marginean, Anca Sipos, Alina Craciun, Andra Haas (echipa nationala a Romaniei – feminin) si Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu, Stefan Vasile (echipa nationala a Romaniei – masculin) sigur vor face spectacol in cele 3 zile. Asadar va fi un eveniment pe care ar fi de preferat sa nu il ratati! Ne vedem acolo!!

Foto: Federatia Romana de Baschet

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum a ajuns baschetul 3×3 popular in Romania | Mariuscv.com - […] Dupa succesele inregistrate organizand Bucharest Challenger, cei de la Sport Arena au tintit mai sus. In 2013 a fost…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.