Select Page

LeBron James si fanii

LeBron James si fanii

„Cel mai bun jucator de baschet din lume”. Asta spune LeBron James despre el. Bine, acelasi lucru spune si James Harden despre el, dar asta e alta poveste. Totusi, James a aratat lumii in acest sezon si mai ales in Playoff, cat de mare este dorinta de a castiga.

LeBron James, nascut in Ohio, promitea fanilor ca va aduce un trofeu in Cleveland. Insa in 2010, cand LeBron a decis sa lase orasul Cleveland pentru plajele din Miami, fanii au reactionat. Si au facut-o in toate felurile posibile de la ars tricouri, amenintari pe twitter, la „Ihatelebronjames.com”. Comunitatea fanilor infuriati – haters pe LeBron crestea in timp ce acesta castiga trofee cu Miami Heat, fiecare simtindu-se tradat avand in vedere promisiunea lui James. Cand LeBron s-a intors acasa, fanii din Cleveland parca au sters cu buretele toate frustarile, injuriile, plansetele si avem din nou un banner cu LeBron care vegheaza peste oras. Tin minte ca vazusem o poza cu un fan care purta un tricou pe jumatate ars cu LeBron James. Vorbim de un fan care in 2010 a dat foc tricoului si l-a aruncat printr-un dulap, iar cand a aflat ca LeBron s-a intors acasa, probabil ca a stat ce a stat sa caute tricoul, iar acum il poarta cu mandrie. Serios?!

In 2016 cand LeBron si-a indeplinit promisiunea si a castigat titlul NBA, tot orasul Cleveland era intr-o petrecere. Bineinteles ca imediat au aparut ceva zvonuri ca LeBron o sa plece acum ca a adus titlul in Cleveland, asa ca hateri vor fi mereu. Personal nu cred ca o sa mai plece, dar mereu apar surprize (nu credeam ca Durant va pleca la Warriors, banuiam ca va mai ramane la OKC cel putin un an). Si pe Kobe Bryant, jucator care toata cariera a petrecut-o in Los Angeles, lumea il uraste, dar cumva la Kobe e alta ura. Kobe e genul de jucator pe care ori il urasti, ori il iubesti. Pe asta s-au bazat si cei de la Nike cand au lansat campania aceea cu Mamba Day. La LeBron nu e aceeasi situatie ca la Kobe. Lui Kobe nu prea ii pasa daca il urai sau nu … insa cumva cred ca LeBron nu prea vrea sa fie urat. Sau nu vrea sa dezamageasca. Era un tweet la un moment dat cand LeBron spunea: „Love me or Hate me but at the end of the day u will RESPECT me!!”

Ceea ce a reusit LeBron pentru Cleveland in Finala NBA e de neimaginat. De la 3-1 la 3-4 e de consemnat. Dar pentru LeBron, Finala NBA nu e o lume noua. In cei 13 ani de cariera, LeBron a jucat 7 finale si a castigat 3. Nu o sa ma indrept spre compararea lui LeBron cu GOAT aka Michael Jordan pentru ca e absurd. Insa dintre toate Finalele jucate, cred ca aceasta e cea mai importanta pentru LeBron. Pentru fani, pentru Cleveland.


Foto

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.