Select Page

NBA Milestons pentru sezonul 2013-2014

Sezonul 2013-2014 e doar la cateva luni si toti ochii sunt atintiti pe cei de la Miami Heat, Lebron&Co fiind favoriti in castigarea titlului in NBA (ar fi al treilea consecutiv). Pe de alta parte din perspectiva istorica, sezonul ce va urma, va fi plin de etape importante pentru cariera unor jucatori.

Pase decisive

Andre Miller mai are nevoie de 44 pase decisive pentru a intra intr-o companie de invidiat – Oscar Robertson, Magic Johnson, Gary Payton, Isiah Thomas, John Stockton, Jason Kidd, Steve Nash fiecare avand peste 8000 pase decisive.

Steve Nash, de 18 ani in NBA,  mai are nevoie doar de 86 pase decisive pentru a il depasi pe Mark Jackson, pentru ocuparea locului 3 in istorie.

Se stie ca superstarul celor de la Lakers, Kobe Bryant, nu este un pasator. Cu toate acestea, Kobe mai are nevoie de 113 pase decisive pentru a intra in top 30.

Puncte marcate

Paul Pierce (24,021), Ray Allen (23,804) si Tim Duncan (23,785) se bat pe locul 19, ocupat de Allen Iverson (24,368

Kobe Bryant mai are nevoie de 383 puncte pentru a depasi linia de 32000 puncte, asa ca daca va reveni cu aceeasi pofta de joc pe care a avut-o sezonul trecut, sigur va depasi acesta linie. De asemenea Bryant mai are nevoie de 676 puncte pentru a il depasi pe Michael Jordan, ocupantul locului 3.

foto: www.slamonline.com

Noul jucator al celor de la Brooklyn Nets, Kevin Garnett mai are nevoie de 6 puncte pentru a-l depasi in Hall of Fame, pe Reggie Miller pentru locul 14. Starul de la Dallas, Dirk Nowitzki tinteste locul ocupat de Jerry West (locul 16), acesta mai avand nevoie de 142 puncte, pentru a il depasi.

Recuperari:

La capitolul recuperari, Kevin Garnett si Tim Duncan sunt cei care apar in atentia noastra.

Kevin Garnett este la 399 recuperari distanta de Walt Bellamy (ocupantul locului 9), iar Tim Duncan la 530 recuperari pentru a-l depasi pe Hakeem Olajuwon (locul 12).

Aruncari de trei puncte:

Ray Allen mai are de marcat 143 aruncari de trei puncte pentru a fi singurul jucator care a avut in cariera sa 3.000 de aruncari din spatele arcului de trei puncte. Jason Terry e la 78 aruncari de trei puncte distanta de Jason Kidd, ocupantul locului 3.

Marius V.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.