Select Page

Nike Hyperdunk 2016 low – Impresii

Nike Hyperdunk 2016 low – Impresii

Cei de la Nike au scos un nou model din seria Nike Hyperdunk, iar de data aceasta, comparativ cu modelul de anul trecut, au dat lovitura. Atat varianta inalta cat si joasa a acestui model arata mult mai bine decat Nike Hyperdunk 2015.

  1. Aderenta

Unul dintre punctele forte ale acestui model este aderenta. Am testat modelul atat in interior cat si in exterior. In interior, daca podeaua este curata, 100% nu o sa alunecati. Chiar si daca e putin praf pe podea, tot nu o sa aveti probleme. Acest lucru se datoreaza modulul in care au fost asezate acele linii de pe talpa si calitatii cauciucului. Liniile de pe talpa sunt orientate in toate directiile (multi directional), astfel incat fie ca va miscati in fata, spate sau lateral, cauciucul se “prinde” de suprafata de joc.

Pe un teren in aer liber, cauciucul a facut fata cu brio schimbarilor de pozitie sau de viteza. Chiar daca ar face fata pe un teren unde praful este la ordinea zilei, nu va recomand. Principalul motiv ar fi acela ca asfaltul / cimentul prin frecare, scurteaza viata cauciucului, astfel incat acesta isi pierde din aderenta.

 

2. Amortizarea

Zoom zoom. Cei de la Nike au implementat in acest model Phylon si Zoom Air atat in partea din fata la talpii piciorului cat si in cea din spate, la calcai. Astfel ca atunci cand aterizezi in urma unei sarituri, Zoom Air va amortiza din impact. Comparativ cu alte modele de la Nike care aveau aceasta tehnologie Zoom, la Hyperdunk 2016 am putut simti acele pernute de aer. Partea faina e ca acele pernute de aer se pot vedea pe talpa atat la calcai, cat si in partea din fata talpii piciorului. Din ce am inteles, Hyperdunk 2016 varianta Flyknit are incorporata aceasta tehnologie Zoom Air pe toata suprafata talpii. Modelul pe care il am eu are Zoom Air doar in doua locuri, insa e suficient pentru mine.

3. Materialele folosite

Materialele folosite nu mi se par foarte grozave, insa acestea contribuie la o greutate mai scuzata a ghetei de baschet. Comparativ cu ghetele de baschet din anii 90 de exemplu, modele din ziua de astazi sunt diferite. De la pielea naturala sau sintetica s-a trecut la ceva mai usor.

Pe langa greutatea scazuta, durabilitatea si ventilatia sunt alte doua plusuri la acest model. Datorita straturilor de plasa ca de sita, pielea piciorului poate respira, astfel incat piciorul iti transpira mai greu.

 

4. Confortul

La acest capitol am avut o singura problema. Dupa cateva purtari, au fost momente cand am simtit o jena langa osul talus. Am incercat sa mai slabesc sireturile, insa senzatia a ramas. Partea buna e ca nu s-a intamplat constant asta. In rest nu am avut probleme. Acele pernite Zoom Air se simt bine, mai ales pe partea din fata a talpii. Marimea este “true to size”.

5. Suportul

In niciun moment al jocului nu am simtit vreo neregula in acest aspect. Sireturile, asezate usor asimetric (lucru care mie imi place), iti dau impresia ca ar imbratisa piciorul. Acel TPU in spatele gleznei ofera stabilitate, practici in niciun moment nu am avut impresia ca piciorul va aluneca mai mult decat i se permite.

Concluzii

Nike Hyperdunk 2016 low este un model pe care il recomand. Chiar daca am avut ceva probleme legate de confort, per total este un model care isi face treaba. Aderenta si amortizarea impactului sunt principalele atuu-uri ale acestui model, din punctul meu de vedere.