Select Page

Nike Mamba Instinct – Impresii

Nike Mamba Instinct – Impresii

Seria Mamba Instinct este dedicata  lui Kobe Bryant, care nu are nevoie de nici un fel de introducere. Totuși pentru cei care nu știu cine este, Kobe este unul din cei mai buni jucători care au pășit pe parchetul terenurilor din NBA și va fi ținut minte ca fiind Jordanul anilor 2000.

Am cumparat acest model direct de la Nike din magazin, la reducere la 350 lei pentru că sunt mare fan Kobe Bryant și am vrut să am și un adidas din seriile lui. Mamba Instinct este continuarea firească a liniei Mamba Mentality, care a fost rebranduită.

Colorwayul cumpărat este denumit Team Red/Black-University Red, mărimea 11.

  1. Aderenta

Micro Tread Traction este denumit patternul folosit în talpa lui Mamba Instinct. Aspectul este similar cu herringbone dar orientat către direcțiile mai stresate în timpul meciului. Talpa se extinde și înafara piciorului pe partea frontală, pentru extra tracțiune în mișcările cross-over.

Mamba Instinct s-a comportat excelent în toate terenurile în care a fost purtat. Pot spune că am fost foarte plăcut surprins, deoarece nu aveam așteptări prea mari de la un model mai “ieftin”.

De menționat lipsa oricărui fel de plate pentru ranforsarea zonei centrale a tălpii. Fără acest tip de plate, adidasul depinde mult de rezistența midsole-ului și se poate îndoi atât lateral cât și longitudinal mai mult ca alte modele.

Mai mult de atât, talpa pare făcută dintr-un cauciuc puțin mai solid, așa că am purtat adidasul și zilnic, la condus, chiar la mare la Neversea, în principal pentru că arată foarte bine și este extrem de comod. Dar și din cauza faptului că talpa mi-a dat impresia că va rezista și nu se va toci folosită afară.

Am jucat doar de 2 ori outdoor cu ei și nu au urme de uzură, deci, pot fi folosiți și pe astfel de terenuri.

 
 

2. Amortizarea

Midsole-ul lui Mamba Instinct este compus din cushion de tip Lunarlon, o combinație de Lunar encapsulat în Phylon, Se simte foarte ușor structura acestuia deoarece se poate scoate cu totul. Un aspect extrem de mișto la acest model este că poți folosi midsole-uri de la alte modele din linia Kobe, păstrând aceiași măsură, evident. Astfel poți schimba midsole-ul compus din Lunarlon cu unul Lunarlon + Heel Zoom Unit, de pe Kobe 11, dacă vrei. Altfel, se pot aduna și interschimba în funcție de preferințe.

Din ce am citit/urmărit online, părerea generală despre Lunarlon este că își pierde din proprietăți după un timp. So far, utilizat aproximativ 4 luni nu dă semne de oboseală, dar pot reveni cu un update după o perioadă mai îndelungată.

Lunarlon este o talpă foarte comodă și destul de elastică, astfel amortizând chiar bine, mai ales aterizările puternice pe călcâi. Fiind destul de low, senzația de CourtFeel este la ea acasă, pentru cei care caută așa ceva într-un adidas.

3. Materialele folosite

Acestea m-au surprins. Sincer nu mă așteptam la un knit de o calitate foarte bună, dat fiind faptul că modelul este unul mai “ieftin” la ~500 lei costul inițial, 350 lei Redus.

Upper-ul folosit este comparabil cu cel de la Jordan CP3 X, dar puțin inferior calitativ. Acesta se simte foarte bine pe picior și nu necesite nici un fel de break-in. Zona frontală este întărită cu un plastic mai dus pentru mișcările de tip toe-drag când schimbi direcția.

De asemenea, pentru zonele folosite mai intens, flyweave-ul este ranforsat cu nylon, ca să nu se întindă și să reziste mai bine.

Ce mi-a plăcut este că am fost călcat, lovit, iar adidasul nu prezintă nici un fel de urmă.

4. Confortul

Mamba Instinct este în primul rând extrem de ușor. Cântărind cam 330 grame pentru mărimea 11 (45 în european), Mamba se plasează sub multe alte modele ca și greutate. Pot spune că nici nu îl simt pe picior, ceea ce mi s-a părut chiar interesant.

Revin asupra ideii generale că Lunarlon își pierde proprietățile în timp. Fiind primul meu adidas cu astfel de talpă nu am de unde să știu cum ar trebui să se comporte. Momentan se țin foarte ok și nu simt nici un fel de diferență la câteva luni de folosire.

Knit-ul din care este făcut upper-ul este foarte maleabil și nu necesită aproape nici un fel de perioadă de acomdare sau break-in. Adidasul se simte perfect pe picior din prima purtare și nu am avut nici o problemă cu zona din bot care este întărită pentru toe-drag.

Ventilația este bună, nu am simțit niciodată că transpir prea mult sau că mi se încinge piciorul. Knit-ul din care este făcut este destul de light încât să treacă aerul prin el fără vreun impediment.

5. Suportul

Deși nu este un one-piece-upper, limba lui Mamba Instinct este prinsă în talpă printr-o bucată de pânză elastică. Acest lucru contribuie la Fit, care este foarte bun, cel puțin pentru piciorul meu. Adidasul se închide aproape perfect pe picior odată cu strângerea șireturilor fără a avea nici un fel de comentariu și fără să deranjeze în vreun fel sau altul.

În zona călcâiului avem extra padding pentru suport lateral, ranforsat de un Heel Counter în interior, iar midsole-ul cu care vine Mamba Instinct se ridică în lateral în zona călcâiului și în lateral-exterior pentru a ajuta la susținerea piciorului în mișcările laterale.

 Mărimea este aproape True-To-Size (adică dacă știi că porți 41, se potrivește și aici mărimea 41), dar în funcție de cât de lată este talpa piciorului, este indicată o probă înainte, pentru că pare destul de îngust.

Concluzii

Mamba Instinct a fost surpriza anului 2017 pentru mine. L-am cumpărat strict pentru a avea un adidas din linia Kobe, pentru că sunt un mare fan Kobe Bryant și am ajuns să îl port aproape toată toamna și să joc în el destul de des. Arată foarte bine și se comportă surprinzător pe teren.

Aderența este aproape perfectă, midsole-ul Lunarlon este foarte comod și oferă protecție decentă. El poate fi interschimbat cu alte midsole-uri din linia Kobe, pentru cei care preferă alte setup-uri.

Materialele din care este făcut upper-ul sunt foarte bune, rezistă la aproape orice, nu ca materialele concurenței (Da, Adidas, ma uit la voi…)

Nu va înlocui pe Jordan CP3 X sau Adidas Crazy Explosive Boost la capitolul performanță dar este un adidas foarte bun pentru câți bani dai pe el. Poate fi folosit și afară dar nu exagerat de mult.

A și cutia este chiar foarte reușită pentru un model mai “ieftin”.

About The Author

Alex C

Etern indragostit de baschet, gaming si sneakers....in special retro Jordan"