Select Page

Romania castiga #FIBAU20Europe Divizia B

Romania castiga #FIBAU20Europe Divizia B

Nationala de baschet masculin a Romaniei U20 a castigat FIBAU20Europe Divizia B, competitie ce a avut loc la Oradea. Romania a reusit sa promoveze in Divizia A, fiind cea mai mare performata la nivel juvenil masculin din 2006 pana in prezent. Pe toata perioada acestui turneu, elevii antrenati de Tudor Costescu nu au pierdut niciun meci, reusind sa treaca rand pe rand de Georgia, Malta, Macedonia, Albania, Portugalia, Rusia si in finala de Croatia.

Tinerii baschetbalisti tricolori au scris in aceasta seara o fila de aur in istoria baschetului romanesc: au cucerit…

Posted by Federatia Romana de Baschet on 23 Iulie 2017

In finala, Romania a intrat mai greu in ritm, ceea ce a oferit croatilor ocazia de a se distanta la 10 puncte. Totusi, in al doilea act, tricolorii au reusit sa recupereze diferenta si sa se instaleze la conducere, iar pana la finalul meciului nu au mai oferit Croatiei vreo sansa la conducere. Principalul marcator al “vulturilor” a fost Emanuel Cate (20 de puncte – procentaj 100% din actiune), urmat de Tudor Gheorghe (16 puncte) si Radu Virna (15 puncte)

Turnul de control al tricolorilor, jucatorul de sub panou, Emanuel Cate, a fost cel mai bun jucator al Romaniei in acest turneu. Jucatorul de 19 ani a avut o medie de 15,7 puncte, 12,7 recuperari (dintre care 5.3 ofensive), 2.5 capace. Practic, in cele 6 meciuri jucate (nu a jucat meciul cu Albania), Cate a avut peste 10 puncte si 10 recuperari. Dupa aceste meciuri, ar fi pacat sa nu il vedem si la nationala mare in meciurile de la EuroBasket 2017, unde sunt sigur ca ar putea face o figura frumoasa.

Baietii de aur ai Romaniei U20 – Georges Darwiche, David Engi-Rosenfeld, Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Andrei Iliescu, Bogdan Nicolescu, Radu Virna, Bogdan Popa, Sebastian Ionescu, Ionut Berceanu, Emanuel Cate si George Diaconescu. E o generatie foarte buna din punctul meu de vedere, iar viitorul Romaniei ar putea suna bine. Ramane totusi sa vedem cum cresc la echipele de club. Sa fim optimisti, zic!


foto Federatia Romana de Baschet

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.