Select Page

Romania pierde duelul cu Croatia. Ema Cate cel mai eficient vultur

Romania pierde duelul cu Croatia. Ema Cate cel mai eficient vultur

Echipa nationala de baschet a Romaniei a ratat accesul in faza a doua din campania de calificare pentru FIBA WC 2019. In Sala Polivalenta din Cluj Napoca, vulturii au pierdut disputa cu Croatia cu scorul de 63-90. Cu aceasta victorie, Croatia se califica in faza urmatoare, in timp ce Romania se pregateste pentru a doua faza a calificarilor pentru FIBA EuroBasket 2021.

Meciul a fost echilibrat in primul sfert si jumatate din sfertul secund, vulturii avand la un moment dat un avans de 4 puncte. Totusi, experienta lui Saric, Bogdanovic si energia lui Zubac s-au vazut in a doua jumatate a meciului. Croatii au reusit sa mentina un avans considerabil in fata vulturilor, astfel incat soarta partidei sa nu fie schimbata. Giordan Watson a fost cel mai bun jucatori al vulturilor cu 22 puncte, 8 pase decisive, urmat de Nandor Kuti (12 puncte, 3 interceptii), Alexandru Olah (10 puncte) si Emanuel Cate (9 puncte, 12 recuperari). 

Emanuel Cate a reusit faza serii. Un capac la Zubac in faza defensiva si 2 puncte prin slam dunk. In cadrul conferintei de presa, Ivica Zubac (jucator la Los Angeles Lakers) a avut numai cuvinte de lauda adresate jucatorului roman (“E un jucator puternic si stiam ca va juca foarte bine si atunci cand joaca foarte bine e greu cu el…”)

 

Ema Cate a fost cel mai eficient vultur. Jucatorul roman a terminat cu 9 puncte, 12 recuperari, 2 pase decisive, o interceptie, un capac si un indice de eficienta de 20. In toate cele 6 meciuri in care a jucat, Emanuel Cate a avut o medie a eficientei de 22.5. De astfel de jucatori are nevoie Romania. Jucatori constanti, care indiferent daca joaca impotriva Italiei, Croatiei, isi fac treaba.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.