Select Page

Romania pierde duelul cu Italia

Romania pierde duelul cu Italia

Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a pierdut meciul impotriva Italiei disputat in Sala Polivalenta din Cluj Napoca. Italia a castigat fara drept de apel cu scorul de 101-50 si si-au asigurat locul in etapa urmatoare. De partea cealalta, Romania a ajuns la un bilant de 2 victorii si 2 infrangeri, insa pastreaza sanse de calificare in faza urmatoare.

Daca in meciul tur vulturii au reusit sa revina pe final si sa puna sub semnul intrebarii echipa castigatoare, de data aceasta, italienii nu au mai oferit nicio ocazie tricolorilor. Acestia s-au instalat rapid la conducere si au mentinut acelasi ritm pana la final. 

Emi Cate a fost cel mai bun marcator al tricolorilor cu 15 puncte, 9 recuperari, 2 capace, urmat de Andrei Mandache cu 13 puncte, 4 pase decisive. De partea cealalta, Della Valle a terminat cu 29 de puncte, urmat de Michele Vitali cu 16 puncte, 5 recuperari.

A fost un meci in care italienilor le-a mers totul ca pe roate – 17 reusite din spatele semicercului, 18 recuperari ofensive, 10 interceptii si cred ca indiferent de adversar, victoria le-ar fi apartinut.

%

Romania aruncari de 2 puncte

%

Romania aruncari de 3 puncte

%

Romania - aruncari libere

%

Italia aruncari de 2 puncte

%

Italia aruncari de 3 puncte

%

Italia - aruncari libere

La finalul meciului, antrenorul Romaniei, Zare Markovski a tras cateva semnale de alarma.

Italia a venit aici sa arate cine este cu adevarat. Au venit pregatiti din toate punctele de vedere pentru meci. Erau constienti ca noi am obtinu aceleasi rezultate ca si ei. Ma refer la victoria de pe teren propriu cu Olanda si cea din deplasare cu Croatia. De asemenea au si mentionat inaintea meciului ca apreciaza mult echipa Romaniei si acesta este motivul pentru care s-au pregatit foarte atent pentru acest meci. 

Eu cred ca am facut o treaba buna in noiembrie si acum. Ma refer in primul rand la ceea ce s-a intamplat in antrenament. Noi am jucat meciul cu Italia in limita posibilitatilor noastre. Spun asta deoarece vreau sa atrag atentia tuturor factorilor responsabili din baschetul romanesc ca este datoria noastra, a tuturor, a fiecaruia dintre noi, sa ii ajutam pe acesti jucatori sa evolueze si sa creasca in valoare. Din pacate unii dintre jucatorii echipei nationale a Romaniei nu au parte de contacte si experiente baschetbalistice precum cele din aceasta campanie. Multora le lipseste pur si simplu experienta, exercitiul.

Diferenta in meciul cu Italia este pur si simplu intensitatea. Ajungi la acest nivel numai prin munca si antrenament, prin acumularea de experienta pe baza a ceea ce se lucreaza la antrenamente. Noi trebuie sa creem conditii jucatorilor romani de a avea mai multe experiente la nivel international. Asta lipseste jucatorului roman de baschet.

Diferenta intre Italia si Romania este ca ei au jucatori care evolueaza in fiecare saptamana in meciuri internationale. De asemenea, aproape toti jucatorii italieni au evoluat la nivel international inca din perioada junioratului. Nu ma surprinde diferenta de scor… poate ca e prea mare. Nu sunt suparat de rezultat. Sunt deranjat de faptul ca baietii sunt dezamagiti pentru ca nu se asteptau la acest scor. El poate fi evitat doar daca ne preocupam de aceasta problema. Trebuie sa gasim solutii ca acesti baieti sa joace. Am asistat la turneul final de Cupa Romaniei in urma cu cateva zile. Am vazut jucatori tineri romani utilizati trei minute, in timp ce strainii au jucat 37.

Pentru Romania, urmeaza la finalul lunii iunie un meci important in deplasare impotriva Olandei, iar apoi impotriva Croatiei, la Cluj Napoca.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.