Select Page

Sport Arena Streetball Turneul 2

Daca Turneul 1 a fost fain, Turneul 2 a avut si ceva in plus. Nu, nu ma refer la ploaia care nu ne-a iertat nici de aceasta data, ci ma refer la prezenta unor nume destul de importante cand vine vorba de slam dunk la nivel mondial. Ma refer la Justin “Jus Fly” Darlington si la Kadour Ziani. Cei doi au mai fost prezenti si in alti ani la Sport Arena si ca si atunci au reusit sa ridice publicul in picioare.

Poate numele de Justin Darlington sau Jus Fly nu iti e cunoscut, dar dupa ce vezi ce dunk-uri poate sa faca, sigur nu il vei uita prea curand. Invitat la Sport Arena la Turneul 2, Jus Fly nu a refuzat si in stilul caracteristic a ridicat sala in picioare cu cateva dunk-uri pe care le are in repertoriu. Cateva dintre dunk-uri le poti vedea aici.

Pe francezul Kadour Ziani, prima data l-am vazut intr-un clip pe YouTube prin 2004 – And1 vs Slam Nation si m-a lasat cu gura cascata cand Ziani lovea mingea “blocata” intre inel si panoul cu piciorul (da, ai citit bine, cu piciorul), apoi a sarit peste 4 persoane, facand un 360. E adevarat ca acele persoane erau aplecate, dar totusi… Oricum, pentru un tip de 1.80m e destul de wow (a se scuza limbajul). Anul acesta, la 41 ani, Kadour Ziani, ne aratat ca inca poate lovi mingea aflata intre inel si panou.

Pe langa cei doi invitati, la acest turneu, a mai participat si echipa natioanala de baschet 3×3 a Poloniei. Cu cateva zile inainte de Campionatul Mondial de 3×3 de la Moscova, polonezii au venit pentru a face un ultim antrenament.

Nationala Romaniei de 3×3, echipa “Tricolorii”, a castigat si de aceasta data turneul, dupa ce in 1/4 a dat nas in nas in cu nationala Poloniei. Personal, meciul dintre cele doua a fost cel mai echilibrat si cel mai strans, Tricolorii, aducand victoria de partea lor in ultimul minut de joc, scor 14-13.

Bafta¬† “Tricolorilor” la Campionatul Mondial de Baschet 3×3 din Moscova !

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.