Select Page

Steaua CSM EximBank vs CSM U Oradea – Duelul Titanilor

Steaua CSM EximBank vs CSM U Oradea – Duelul Titanilor

Se dau urmatoarele:

  • Un meci de baschet;
  • Steaua CSM EximBank (ocupanta locului 2) si CSM U Oradea (ocupanta primului loc);
  • O arena plina cu fani.

Miza?

Locul 1 in campionat.

Sala Mihai Viteaza din capitala a fost luata cu asalt de fanii veniti sa vada la lucru doua dintre cele mai in forma echipe din Liga Nationala de Baschet: Steaua CSM EximBank si CSM U Oradea. Cu 30 de minute inainte de fluierul de start nu cred ca mai puteai gasi 20 de locuri libere. Acelasi scenariu s-a intamplat si in primul meci pe care ros-albastrii l-au disputat impotriva oradenilor: sala plina, iar multi fani nu au mai putut intra sa vada meciul.

Inainte de fluierul de start al meciului, o alta legenda a baschetului ros-albastru a intrat in Hall of Fame-ul clubului si anume Florentin Ermurache.

In acest meci, Steaua nu s-a putut baza pe serviciile lui Chris Cooper, acesta suferind o accidentare la picior, insa a fost prezent la meci, incurajandu-si colegii. Meciul de aseara a fost unul echilibrat, fiecare echipa reusind sa se distanteze doar la 6 puncte. La cum arata jocul mi-am zis ca meciul se va termina in urma unui cos venit in ultima secunda. Cu aproximativ 30 de secunde ramase, oradenii reusesc sa se apropie la 2 puncte de Steaua (75-73). Bill Amis este trimis la linia de fault, acesta reusind sa transforme ambele aruncari (77-73). Asaltul oradenilor nu se terminase, acestia incercand de cateva ori sa scuture plasa de la mare distanta, fara succes insa, pana cand mingea a ajuns la William Franklin care a adus un gram de speranta in tabara celor de la CSM Oradea. 77-76, cu 9 secunde ramase din joc, moment in care Pankracije Barac este trimis la linia de fault. Doar o reusita din doua, iar CSM U Oradea porneste la un ultim asalt. Franklin traverseaza rapid jumatatea terenului paseaza catre Martin Zeno care nu reueste sa inscrie din spatele liniei de 3 puncte. Cred totusi ca aruncarea a fost dupa expirarea timpului regulamentar de joc.

Asadar Steaua CSM EximBank reuseste sa se impuna in acest duel al titanilor cu scorul de 78-76 si trece pe prima pozitie in clasament, cu o etapa inainte de finalul campionatului. Daca cele doua echipe se vor intalni si in Playoff, va fi o serie foarte interesanta.

 

 

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.