Select Page

Playoff – Conferinta de Est: Toronto Raptors vs Cleveland Cavaliers

Playoff – Conferinta de Est: Toronto Raptors vs Cleveland Cavaliers

Pentru a ajunge in finala Conferintei de Est, cei de la Cleveland Cavaliers nu au intampinat mari probleme, trecand fara nicio problema de Detroit Pistons (4-0) si Atlanta Hawks (4-0). De partea cealalta, drumul catre finala a fost ceva mai greu pentru cei de la Toronto Raptors: 4-3 vs Indiana Pacers si 4-3 vs Miami Heat. Totusi echipa din nord a reusit sa ajunga in prima sa finala in cei 23 de ani de existenta.

In sezonul regulat Toronto Raptors a castigat 2 din cele 3 intalniri, Kyle Lowry fiind exceptional atat in Air Canada Centre cat si in Quicken Loans Arena. Insa stim cu totii ca meciurile din sezon nu se compara cu cele din Playoff, asa ca acel 2-1 in favoarea celor de la Raptors nu prea conteaza.

Ce trebuie sa faca Cleveland Cavaliers pentru a castiga

Daca mentin acelasi ritm ca in seriile cu Pistons si Hawks, cei de la Cavs nu ar trebui sa aiba probleme foarte mari. Kyrie Irving este cel mai bun marcator cu aproximativ 25 puncte per meci, in timp ce LeBron James are o medie pe meci de 23.5. La prima vedere poti spune ca LeBron are o medie destul de scazuta, insa nici nu pot spune ca a fost un moment in care LeBron chiar ar fi trebuie sa fie acel LeBron pe care il vedeam in alti ani.

Ce trebuie sa faca Toronto Raptors pentru a castiga

Pentru Toronto Raptors conteaza foarte mult momentul in care Jonas Valunciunas va reveni pe parchet. Pivotul celor de la Raptors s-a accidentat in seria cu Miami Heat si in momentul de fata nu se cunoaste exact data la care acesta va reveni. Daca Valunciunas va fi apt de joc cat de curand, acesta poate aduce un boost atat ofensiv cat si defensiv echipei. Chiar si asa, “inlocuitorul” sau, Bismack Biyombo a facut meciuri bune impotriva celor de la Heat. E adevarat ca si cei de la Cavs au un raspuns pentru Biyombo prin Thompson/ Frye/ Love/ Mozgov sau chiar James, insa fara doar si poate este o “arma” la care Toronto poate apela. Ar fi bine ca Toronto Raptors sa se poata baza pe ambii pivoti. Totodata Kyle Lowry si DeMar DeRozan trebuie sa creasca nivelul de joc. La inceputul Playoff-ului cei doi aveau un procentaj al aruncarilor sub 35, insa treptat acesta a mai urcat putin. In aceasta serie impotriva celor de la Cavs, e nevoie ca duo-ul sa faca meciuri mari. Si banca de rezerve, in special Terrence Ross si Cory Joseph, trebuie sa aduca un boost ofensiv. Practic Toronto Raptors e in postura in care are nevoie ca fiecare jucator sa joace poate cel mai bun baschet al lor.

Jucatori de urmarit

Jonas Valunciunas – in cazul in care revine pe parchet in cateva zile, Bismack Biyombo, Channing Frye, DeMar DeRozan, DeMarre Carroll vs LeBron James, Pattrick Patterson. Ma opresc aici, pentru ca ma astept ca Irving, Love, Lowry, James sa faca meciuri bune.

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.