Select Page

Tricoul lui Tim Duncan a fost retras

Tricoul lui Tim Duncan a fost retras

Pentru mine Tim Duncan este cel mai bun jucator post Jordan (motivele le-am scris aici), iar daca nu sunteti de acord cu mine, stiu sigur ca o sa fiti de acord cand zic ca Duncan este unul dintre cei mai buni jucatori din toate timpurile pe pozitia sa.

Timp de 19 sezoane, Tim Duncan a fost legatura intre baschetul de moda veche si cel de acum. Vorbim de un jucator care s-a apucat de baschet pentru ca bazinul de inot de acasa (Insulele Virgine) a fost distrus de uraganul Hugo. Draftat in 1997 de pe prima pozitie, Duncan a avut poate cei mai buni profesori in NBA: David Robinson, un jucator impunator sub panou si Gregg Popovich, antrenor care nu cred ca mai are nevoie de prezentari. In tot acest timp, Duncan a imbracat tricoul celor de la San Antonio Spurs si a facut cam tot ce putea face:  de 5 ori campion NBA, de 2 ori MVP (cel mai bun jucator al sezonului), a avut 15 prezente in All Star Game, a luat titlul de Rookie of the Year (cel mai bun jucator venit in NBA) si este cel mai bun marcator din istoria celor de la Spurs.

Pe 18 decembrie cu ocazia duelului dintre New Orleans Pelicans si San Antonio Spurs (meci castigat de Spurs cu scorul de 113-100) fanii au luat parte la ceremonia de retragere a numarului 21, purtat de Tim Duncan.

La final va las povestea asta:

Un fost jucator din NBA – Etan Thomas, povestea ca intr-un meci disputat impotriva celor de la Spurs, a incercat sub panou sa marcheze, insa pe acea aruncare Duncan i-a pus capac. In drum spre celalalt panou, jucatorul celor de la Spurs i-a spui lui Thomas ca a fost o miscare buna, insa trebuie sa intre mai mult in el astfel inca sa ii fie imposibil sa ii puna capac ori sa primeasca fault („that was a good move but you have to get more into my body so you can either draw the foul or I can’t block it”). La urmatoare faza de atac, Thomas, chiar daca nu stia daca Duncan glumea sau nu, a incercat exact ce i s-a spus. Nu a marcat insa Duncan i-a spus ca e mult mai bine asa si a continuat jocul.

Acum stau si ma intreb: cati jucatori in NBA i-au spus adversarului cum sa marcheze impotriva lor?

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.