Select Page

Zile cu baschet

In ultimile zile am vazut mai mult baschet decat mi-as fi imaginat. Nu, nu ma plang, chiar deloc! Doua competitii mi-au “rapit” timpul in aceasta perioada: Sprite Streetball Battle si EuroBasket Women 2015.

image

11-12 iunie a adus in Piata Universitatii cele mai bune licee intr-un turneu de baschet 3×3. In primul rand m-am bucurat sa vad foarte multi tineri interesati de fenomenul de baschet 3la3.     Uitandu-ma la ei mi-am adus aminte de momentele petrecute in liceu si bineinteles de momentul in care am pus mana pentru prima data pe o minge de baschet. “Pe vremea mea” nu erau atatea competitii de baschet asa ca ma bucur sa vad ca din ce in ce mai multi sponsori se implica in acest sport. La finalul turneului cu totii am fost captivati de Concursul de Slam Dunk, unde Rafał ‘Lipek’ Lipiński si Dmitry ‘Smoove’ Krivenko au dus competitia la un alt nivel. Bineinteles nici cu cei doi romani (Amedeo Cesale si Bobe Nicolescu) nu mi-a fost rusine.

Sprite Streetball Battle a fost o competitie care mi-a facut putin in ciuda ca nu sunt liceean. Poate data viitoare o sa imi fac un buletin fals si o sa ma inscriu. Glumesc bineinteles, chiar daca as fi vrut sa imbrac acel echipament de joc cu numele liceului pe spate.

logoCea de-a doua competitie care m-a adus in fata televizorului ce-i drept a fost EuroBasket Women 2015. Asa cum v-am spus anterior, Romania prin Federatia Romana de Baschet impreuna cu Ungaria organizeaza anul acesta EuroBasket Women 2015. Nationala feminina de baschet a Romaniei si-a masurat fortele cu nume mari ale batranului continent (Franta, Muntenegru, Cehia, Ucraina). Chiar daca fetele nu au castigat niciun meci, mi-a placut atitudinea pe care au avut-o pe parchet. Da, au pierdut calificarea in faza superioara, insa ma asteptam ca vor fi 4 meciuri dificile. Incurajate si de fanii veniti in Sala Constantin Jude din Timisoara, tricolorele per total  mi-au lasat o impresie buna prin prisma jocului facut. EuroBasket continua, insa din pacate fara Romania.

Desi vara e abia la inceput, am avut parte de mult baschet de calitate. Urmeaza Sibiu Streetball si Turneul 2 Sport Arena… dar va tin la curent.

Foto stanga: http://www.eurobasketwomen2015.com/

About The Author

Marius V

Optimist, pasionat de baschet si un sneakerhead in devenire

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.